DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2067804-2,12%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum kaşınıyor

Rum kaşınıyor

ABONE OL
19 Ekim 2018 11:12
Rum kaşınıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ-Doğu Akdeniz’de araştırma yapan Barbaros Hayrettin Paşa gemisini taciz eden Yunan fırkateyni, Türkiye Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarınca engellendi
Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Barbaros Hayreddin Paşa araştırma gemisinin taciz edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Yunanistan bölgede tırmanmaya neden olacak davranışlardan uzak durmalı” denildi
Doğu Akdeniz’de çalışmalarına başlayan Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisini taciz eden Yunanistan’a ait fırkateyn, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı unsurlar tarafından engellendi. Edinilen bilgiye göre, Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisi, önceki akşamdan itibaren Doğu Akdeniz’de önceden ilan edilen Türkiye’ye ait Güzelyurt Araştırma Sahası’nda çalışmalarına başladı. Gemi sabah saatlerindeki çalışmaları sırasında Yunanistan’a ait fırkateyn tarafından taciz edildi. Bunun üzerine bölgedeki Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı unsurlar, uluslararası hukuk ve teamüllere aykırı olarak araştırma gemisini taciz eden Yunan gemisini engelledi. Araştırma gemisinin çalışmalarının Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan hak ve menfaatleri doğrultusunda güvenli ve iyi komşuluk ilişkilerine saygılı bir şekilde devam ettiğini belirten yetkililer, çevre denizlerdeki faaliyetlerin daima komşuların hak ve hukukuna saygılı ancak aynı zamanda hakların korunması noktasında da duyarlı ve kararlı olarak planlandığı şekilde sürdürüldüğünü vurguladı.
DIŞİŞLERİ’NDEN YUNANİSTAN’A UYARI
Dışişleri Bakanlığı’ndan Barbaros Hayreddin Paşa araştırma gemisinin taciz edilmesiyle ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Yunanistan bölgede tırmanyaya neden olacak davranışlardan uzak durmalı” denildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.