DOLAR 32,5917 0.36%
EURO 34,8511 0.32%
ALTIN 2.492,470,34
BITCOIN 21171904,60%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum liderlerin tümü de aynı

Rum liderlerin tümü de aynı

ABONE OL
13 Ekim 2017 09:03
Rum liderlerin tümü de aynı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKEL’’in desteklediği Rum Başkanı adayı Malasile  Rum Vatandaşlar Hareketi’nin  başkan adayı Lillikas seçimi kazanmaları halinde “Türkiye’nin garantisinin kalkması ve Türk askerinin Kıbrıs’tan uzaklaştırılması için mücadele edeceklerini” açıkladı…

AKEL’in desteklediği Rum Başkan adayı StavrosMalas düzenlediği basın toplantısında hedeflerini açıklarken, “garantilere  son verilmesi, müdahale hakkının kaldırılması, Türk askerinin Kıbrıs’tan çekilmesi ve Güzelyurt’un iade edilmesi için çalışacağını” belirtti

Rum başkan adaylarından  Vatandaşlar Hareketi Başkanı YorgosLillikas da yaptığı açıklamada “garantilerin devamını ve Türk askerinin Kıbrıs’ta kalmasını içeren bir çözüm şeklini kabul etmeyeceğini” söyledi

Haravgi gazetesinin haberine göre AKEL’in desteklediği Rum Başkan adayı StavrosMalas, önceki gün  basın toplantısı düzenleyerek, “Guterres çerçevesini reddederek ve yakınlaşmaları yıkarak Kıbrıs sorununu kapatmayacağım. Garantilere derhal son verilmesini, müdahale haklarının kaldırılmasını, askerlerin çekilmesini ve Omorfo’nun (Güzelyurt) iadesini gömmeyeceğim” dedi.
Anastasiadis’in yerinde olsaydı CransMontana’da ne yapacağı sorulduğunda  “garantilerin ve müdahale hakkının kaldırılması konusunda Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kurulmasından 57 yıl sonra  bize verilen tek şansı ve Genel Sekreter’in, Omorfo’nun iade edilmesi önerisini değerlendirirdim” diyen Malas, bütün bunların Guterres çerçevesinde yer aldığını söyledi.
“Anastasiadis müzakereleri devam ettirmek istese Türkiye’nin tezinin kaydedilmesi için Genel Sekreter’e, başbakanlar düzeyinde bir konferans toplaması çağrısı yapardı” diyen Malas, “hükümet kanadının iddia ettiği gibi Genel Sekreter’in sorumluluk yüklemek istemediğini kabul etsek bile olguların kaydedilmesi Anastasiadis’in anlatımını ifşa ediyor, Türkiye’nin tavrını övüyor” ifadesini kullandı.

LİLLİKAS
Fileleftheros’a göre, Rum başkan adaylarından Vatandaşlar Hareketi Başkanı YorgosLillikas’ın seçim kurmaylığı bir grup kurarak Guterres’in Kıbrıs raporunu inceletti ve sonuçlarını dün açıkladı.
İnceleme raporunda, müzakerelerin kazanımı olacakları için, Anastasiadis’in sunduğu önerileri resmî olarak geri çekmesi gerektiği, “bu yapılmazsa,   biraz işgal ordusu ve biraz garanti karşılığında sürdürülebilir, işleyebilir, adil olmayan, ölü doğmuş bir çözüme sürüklenileceği” iddia edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.