DOLAR 32,5690 0.08%
EURO 35,0094 0.47%
ALTIN 2.431,350,35
BITCOIN 2092256-3,80%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum Meclis Başkanı Şilluris;  “AB Türkiye’ye daha sert  bir politika uygulamalı”

Rum Meclis Başkanı Şilluris; “AB Türkiye’ye daha sert bir politika uygulamalı”

ABONE OL
27 Kasım 2019 08:13
Rum Meclis Başkanı Şilluris;  “AB Türkiye’ye daha sert  bir politika uygulamalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris, İsveç ve Slovakya Büyükelçileriyle görüşerek, AB’nin Türkiye karşısında daha sert bir politika uygulamasını talep etti.
Fileleftheros gazetesi, Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in önceki gün İsveç ve Slovakya’nın Güney Kıbrıs büyükelçileriyle Kıbrıs sorunu ve ikili ilişkiler konularını görüştüğünü yazdı.
Habere göre Şilluris, İsveç’in Güney Kıbrıs Büyükelçisi Anders Hagelberg’le gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesindeki (MEB) “tehditkar tutumunun” Kıbrıs sorununun çözüm beklentilerini baltaladığını iddia etti.
AB’nin gerek Kıbrıs sorunu gerekse bölgeyi ilgilendiren diğer önemli konularda Türkiye karşısında daha sert bir tutum takınması gerektiğini savunan Şilluris, Güney Kıbrıs ile İsveç arasındaki dostluk ilişkisine de vurgu yaptı.
Gazete, İsveç Büyükelçisi’nin ise görüşmede, Güney Kıbrıs ile pek çok ortak konuya sahip olduklarını ve ikili ilişkilerin AB çerçevesinde daha da ilerletilmesi gerektiğini dile getirdiğini aktardı.
Gazete bir diğer haberinde ise, Şilluris’in önceki gün Slovakya’nın Güney Kıbrıs büyükelçisiyle de görüştüğünü ve görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin mükemmel düzeyde olduğunun bir kez daha doğrulandığını yazdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.