DOLAR 32,3309 0.24%
EURO 35,0955 -0.12%
ALTIN 2.297,930,91
BITCOIN 22762370,82%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum öğretmenler KKTC’ye çalışıyormuş

Rum öğretmenler KKTC’ye çalışıyormuş

ABONE OL
16 Mart 2018 14:12
Rum öğretmenler KKTC’ye çalışıyormuş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karpaz’daki Rumlara yapılan yardımların engellendiğini ileri sürerek dünyayı ayağa kaldıran Rum Yönetimi  hareket geçti.  Rum gazeteleri Dipkarpaz’daki Rum öğretmenlerin “KKTC makamlarıyla işbirliği yaptığını” ileri sürerken, Rum Eğitim Bakanlığı, Rum öğretmenlerin  aldıkları  yardımlarda kısıtlamaya gitmek için yasa önerisi  hazırlıyor

Dipkarpaz’daki okullarda görev yapan Rum öğretmenlerin aldıkları yardımların,  kapalı kapılar ardında gerçekleştirilen Rum Eğitim Komitesinde gündem olduğu belirtildi.
Dipkarpaz okullarındaki öğretmenlerin okullarını değiştirmek istemediklerini, çünkü daha yüksek puan ve terfi hakkı aldıklarını yazan Fileleftheros gazetesi, öğretmenlerin harcırah da aldıklarını, bazılarının haftada bir gün az çalıştıklarını belirtti.
Bunun sonucunda Rum Eğitim Bakanlığının, öğretmenlerin aldıkları yardımlarda kısıtlamaya gidilmesi için öneri hazırlamakta olduğunu kaydeden gazete,  gerçekleştirilen toplantıda, öğretmenlerden bazılarının, yasada öngörülenden çok daha uzun süre oldukları pozisyonda kaldıklarının belirtildiğini yazdı.
Aldıkları yardım ve kolaylıklardan ötürü, bazılarının 6 yıl yerine 12 yıla kadar çalıştıklarını kaydeden gazete, bunlardan bazılarının maaşlarına ek olarak 512 Euro’ya kadar varan harcırah aldıklarını, öte yandan KKTC’de görev yapanların, daha fazla puana sahip olduklarını, dolayısıyla daha kolay terfi aldıklarını ifade etti.
Dipkarpaz’da görev yapan ve daimi olarak Rum kesiminde ikamet eden orta öğretimdeki öğretmenlerin ise, haftada bir gün az çalıştıklarını yazan gazete, bu öğretmenlere işlerini ve yükümlülüklerin halletmeleri için bir çalışma günü izin verildiğini ifade etti.
Bu arada gazete, Dipkarpaz’daki Rum eğitimcilerin birçoğunun, her eğitim yılının başlangıcında, yerlerinde kalmalarını garanti etmek için, KKTC makamlarıyla “çıkar birliği yaptıkları” iddiasında da bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.