DOLAR 32,5635 0.22%
EURO 34,9614 -0.07%
ALTIN 2.439,440,15
BITCOIN 20979180,30%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum- PKK işbirliği

Rum- PKK işbirliği

ABONE OL
08 Ağustos 2019 09:23
Rum- PKK işbirliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- AKEL, EDEK ve AP milletvekillerinin de katıldığı panelde konuşan terörist Salih Müslüm “Kürtlerin ve Rumların yaşadığı sorunlar aynıdır” derken, Türkiye’ye karşı ortak mücadele çağrısında bulundu

Rum Yönetimi’nin terör örgütü PKK ile birlikte 4 Temmuz’da, Güney Lefkoşa’da düzenlediği , panelde yapılan konuşmalar ortaya çıktı.
Türkiye düşmanlarının bir araya geldiği panelde ‘Türkiye’nin yaptığı operasyonlar, terör örgütü PKK’nın siyaseti ve Avrupa’nın PYD/PKK politikaları’ konuşuldu. PKK-Rum ortaklığına dönüşen panele PYD Dış İlişkilerden Salih Müslim, Kürt Ulusal Kongresi (KNK) Üyesi Demir Çelik’in yanısıra Avrupa Parlamentosu Milletvekili Kostas Mavridis, Siyasi Sosyalist Parti olan AKEL’in Genel Komite Üyesi İlias Dimitrious, EDEK Sol Partisi’nin Milletvekili Kostis Efstathiou ve YEŞİLLER Partisi Genel Başkanı Giorgos Perdikis katıldı.
TERÖRİSTİ ANARAK BAŞLADI
PKK’ya yakınlığıyla bilinen Demir Çelik, konuşmasının başında “Her şeyden önce Kıbrıs ve PKK şehidi Theofilos Georgiadis’i anıyorum” diyerek Türk devletinin PKK’ya karşı devam eden operasyonlarını eleştirdi. Skandal açıklamalarına devam eden Çelik, “Kurtuluş hareketi durumuna gelmiş olan PKK, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü anlayışıyla hepimize umut oluşturdu. Emperyalist ülkeler bu paradigmayı ortadan kaldırmak istiyor. Biz ezilenler, sosyalistler, emekçiler ve devrimciler olarak dayanışarak kazanmanın bir yolunu bulmak zorundayız” diye konuştu.
Sözde Kürdistan’ın nasıl dört parçaya bölündüğünü anlatan Çelik, “Kürdistan sömürge olduğu için 1974’te Kıbrıs işgal edilir, Kıbrıslıların iradesi kırılır. Kürdistan sömürge olmamış olsaydı, Türkiye yayılmacı politikalarıyla hareket etmez, Kıbrıs da işgal ve ilhaka uğramazdı. O neden ile Kürdistan’ın özgürlüğe kavuşması da, Kıbrıs’ın özgürlüğü kavuşması da kader birliğinin gereğidir” dedi.
MAVRİDİS
Avrupa Parlamentosu Milletvekili Kostas Mavridis, Kürtlerin vermiş olduğu mücadelenin haklı ve meşru olduğunu, PKK’nin bir terör örgütü değil, Kürdistan özgürlük hareketi olduğunu vurguladı.
Siyasi Sosyalist Parti olan AKEL’in Genel Komite Üyesi İlias Dimitrious, “Kürtlerin özgürlüğü için yanlarındayız” dedi. Almanya ve Avrupa devletlerinin Erdoğan’ın siyasetine alet olmaması gerektiğini söyleyen Dimitrious, “Biz AKEL partisi ve bir sol parti olarak PKK’nin terör listesinde olmasını istemiyoruz” dedi.
RUM-PKK ORTAKLIĞI
YEŞİLLER Partisi Genel Başkanı Giorgos Perdikis ise, “Biz hep Kürtlerin yanındaydık ve yanındayız” dedi. Salih Müslim ise, Rojava’daki gelişmeler üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Müslim, Kürtler ve Rumların yaşadığı sorunların aynı olduğunu belirterek Türkiye’ye karşı ortak mücadele çağrısında bulundu. .

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.