DOLAR 32,5749 0.09%
EURO 34,9585 0.22%
ALTIN 2.425,020,10
BITCOIN 2095011-3,06%
Lefkoşa
°

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum polisi Müslüman göstericilere saldırdı

Rum polisi Müslüman göstericilere saldırdı

ABONE OL
29 Ekim 2020 11:45
Rum polisi Müslüman göstericilere saldırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Fileleftheros “Fransa Büyükelçiliği’ne De Saldırdılar… Özgür Kıbrıs’taki Müslümanlar Erdoğan’a Kulak Verdi” başlığıyla birinci sayfasından ve fotoğraf desteğiyle verdiği haberde Charlie Hebdo isimli derginin Hz. Muhammet ile ilgili karikatürlerini öğrencilerine gösteren bir öğretmenin Paris’te öldürülmesinin ardından Rum polisinin Güney Kıbrıs’taki olası Fransız hedeflerine güvenlik önlemlerini artırdığını yazdı. Önceki akşam cereyan eden olayın da polisin kaygılarını artırdığını ekledi.
Haberde önceki gece Fransız büyükelçiliği önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik Müslüman grup ile protestoyu engellemeye çalışan Rum polisi arasında arbede yaşandığı, bir göstericinin gönderdeki Fransa bayrağını indirdiği ve tahrip ettiği, olayla ilgili iki kişinin tutuklandığı kaydedildi.
Gazeteye göre Rum polisi Paris’teki cinayetin ardından Fransa’da Hz. Muhammet karikatürlerinin resmî binaların üzerine yansıtılması ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasındaki zıtlaşma ve dün akşamki olay sonrasında güvenlik önlemlerini artırma kararı aldı. Fransız büyükelçiliği, büyükelçilik konutu (gazete şu anda Güney Kıbrıs’a akredite bir büyükelçi bulunmadığına dikkat çekti) ve diğer olası Fransız hedefleri etrafında devriyeleri sıklaştırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.