DOLAR 32,5474 0%
EURO 34,9848 0.28%
ALTIN 2.422,970,04
BITCOIN 2093207-3,04%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum Savunma Bakanı Angelidis;        Fransa en büyük destekçimiz

Rum Savunma Bakanı Angelidis; Fransa en büyük destekçimiz

ABONE OL
15 Ekim 2019 07:35
Rum Savunma Bakanı Angelidis;        Fransa en büyük destekçimiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Fransa ile Güney Kıbrıs’ın birlikte yaptıkları tatbikatın bitiminin ardından, Fransız kuvvetlerinin bir süre daha bölgede kalacağı ve daha sonra ise Güney Kıbrıs’ın Yunanistan ile ortak askeri tatbikat yapacağı bildirildi

Rum Yönetimi’nin, sözde “Münhasır Ekonomik Bölge” içerisindeki “Türk tahriklerini” diplomatik ve askeri önlemlerle göğüslemeye çalışacağı bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, Rum Yönetimi’nin Brüksel’de perşembe günü yapılacak olan AB Konseyi toplantısında izleyeceği stratejiler ve 7’inci parselde yapacağı askeri tatbikatlarla, iki cepheden hareket edeceğini yazdı..
Rum Yönetimi’nin bu konudaki iyimserliğinin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Avrupalı liderlerle yaptığı görüşmelerde aldığı mesajlardan kaynaklandığını belirten gazete, Fransa’nın daha da güçlü bir mesaj verdiğini ve bu mesajının da sözde kalmayarak, tatbikatlarla eyleme geçtiğini yazdı.
Haberde, Fransa’nın “Lafaette” ve “Auvergne” adlı savaş gemilerinin şu anda 7’inci parsel bölgesinde bulunduğu belirtilirken, tatbikatın, bizzat Fransa Savunma Bakanı Florance Parley tarafından ilan edilmesinin de ayrı bir önem taşıdığına işaret edildi.
Gazete, Fransa’nın 7’inci parsel ve çevre bölgesindeki askeri varlığını muhafaza etmesinin önemine işaret ederken, İtalya’nın da, Fransa ve Rum Yönetimi ile birlikte önümüzdeki günlerde bölgede tatbikat yapacağını belirtti.
İlerleyen dönemde, Rum Yönetimi ile Yunanistan’ın ortak tatbikat yapacağını kaydeden gazete, Yunan savaş uçaklarının da tatbikata katılacağını yazdı.
ANGELİDİS
Gazete, bir diğer haberinde ise, Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis’in, Fransa’nın bölgedeki varlığının “Kıbrıs Cumhuriyeti”ne ve “MEB içerisindeki egemenlik haklarına” verdiği desteği gösterdiğini söylediğini yazdı.
Habere göre Angelidis, tatbikatın ve Fransız kuvvetlerinin bölgedeki varlığının ne zaman sona ereceğiyle ilgili olarak ise, tatbikatın bitiminin ardından, Fransız kuvvetlerinin bir süre daha bölgede kalacağını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.