DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20460500,81%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum Savunma Bakanı  Angelidis;      Fransız Deniz Kuvvetleri destekçimiz

Rum Savunma Bakanı Angelidis; Fransız Deniz Kuvvetleri destekçimiz

ABONE OL
30 Ocak 2020 10:34
Rum Savunma Bakanı  Angelidis;      Fransız Deniz Kuvvetleri destekçimiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Fransız Deniz Kuvvetleri’nin Doğu Akdeniz bölgesindeki varlığı egemenlik haklarımızın ve sondaj çalışmalarımızın korunmasını amaçlıyor
Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis ile Yunan Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos’un önceki gün , Atina’da yapılan 6’ncı Hükümetler Arası Savunma Konseyi toplantısı çerçevesinde görüştükleri bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, iki bakanın Doğu Akdeniz bölgesinde güvenlik ve istikrar ortamı oluşturulması için diplomatik ve siyasi düzeyde yapılacak eylemlerle ilgili istişarelerde bulunduklarını ve Daimi Yapısal İşbirliği’nin (PESCO) araştırma ve inovasyon programları çerçevesinde ikili düzeyde ve AB düzeyinde savunma iş birliğinin güçlendirilmesini ele aldıklarını yazdı.
Gazete, Angelidis’in, bu görüşmenin “Türk kışkırtıcılığının tavan yaptığı bir dönemde” gerçekleştirildiğini ve Türkiye’nin bu tavrının, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) içerisindeki “illegal hareketlerinin” yanı sıra, Yunanistan’a da yönelik olduğunu ve tüm hukuk ilkelerini ihlal ettiğini öne sürdüğünü kaydetti.
Habere göre Angelidis, “tüm sağlıklı düşünen ülkeleri” ve AB’yi, bölgede oluşturulmaya çalışılan istikrara ve güvenirliğe katkı koymaya çağırdı.
Habere göre Panayotopulos, görüşmede Doğu Akdeniz’de şekillenen güvenlik durumu ile Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde “MEB”indeki “yasadışı faaliyetlerine” dair istişarelerde bulunulduğunu kaydetti.
Angelidis ile AB içerisindeki savunma girişimlerini de ele aldıklarını ifade eden Panayotopulos, İsrail ve Mısır’la yapılan üçlü iş birliği mekanizmalarına önem atfettiklerini belirtti.
Habere göre Angelidis, Fransız Deniz Kuvvetleri’nin bölgedeki varlığıyla ilgili olarak ise Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Savunma Bakanı Florence Parley’nin de belirttiği gibi, Fransız gemilerinin bölgedeki varlığının, Güney Kıbrıs’ın sözde “MEB”ini militarize etmeyi değil, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını özgür şekilde ifa etmesini” ve mevcut durumu istikrara kavuşturmayı amaçladığını kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.