DOLAR 32,4987 -0.13%
EURO 34,9554 0.32%
ALTIN 2.427,580,19
BITCOIN 2078244-3,77%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum Savunma Bakanı Angelidis;   RMMO’nun operasyonel  gücü artıyor

Rum Savunma Bakanı Angelidis; RMMO’nun operasyonel gücü artıyor

ABONE OL
11 Kasım 2019 08:37
Rum Savunma Bakanı Angelidis;   RMMO’nun operasyonel  gücü artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır’ın ortaklaşa icra etmekte olduğu “Medusa” isimli askerî tatbikatın, Rum tarafında icra edileceği 2020’de, Fransa’nın da katılımıyla 4’lü ortak tatbikat haline geleceği bildirildi.
Fileleftheros “Fransa ‘Medusa’da… Askeri Tatbikat 2020’den İtibaren 4’lü Şekle Bürünüyor” başlığıyla aktardığı haberi, HellasJournal isimli yayın organının, Rum ve Yunan silahlı kuvvetlerinden üst düzey kaynakları referans göstererek yayımladığı habere dayandırdı.
Fransa askerî çevreleriyle görüşmelerin ileri aşamada bulunduğu ve şu anda Fransızlara eylem planları ve “Medusa” sırasında Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır tarafından yapılan çabalar aktarılıyor. Rum tarafından bir kaynak HellasJournal’e, Fransa tarafından teyit edilmemekle birlikte, Fransa’nın da katılacağı 4’lü ortak tatbikatın gözlemcisinin Amerikalılar olacağını söyledi.
Rum tarafından üst düzey yetkililer (gazetenin ifadesiyle) “kinayeli bir şekilde” Fransa ile istişarelerin oldukça ilerlemiş olduğunu ve önümüzdeki dönemde, özellikle RMMO’nun deniz üssünün takviyesi çabalarıyla da belirginleşeceğini söyledi.
HellasJournal, önümüzdeki dönemde Yunan ve Mısır F-16’ları dışında havada Rafale’lerin, denizde de Framm ve/veya Orizon fırkateyni sayısının artacağına, Özel Kuvvetleri düzeyinde de Fransızların kendi ünleri bulunduğuna dikkat çekti.
“Medusa” gibi tatbikatlar aracılığıyla oyuna, bölgede çıkarı bunan yeni bir güçlü oyuncunun daha katılmasıyla Total ve ENI konsorsiyumu gelecek yıllarda sondajlar yaparken güvenlik göstergesini yükselteceğine de işaret edildi.
ANGELİDİS
Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis, Güney Kıbrıs’ın, çok uluslu düzeyde geliştirdiği işbirliklerinden dolayı, operasyonel düzeyde çok şeyler kazanıldığını ifade etti.
Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis’in, bakanlığına bağlı bütçeyi, Rum Meclisi Maliye Komitesi’ne sunarken yapmış olduğu açıklamalara geniş bir şekilde yer verdiler.
Habere göre Angelidis, Güney Kıbrıs’ın, Rum Milli Muhafız Ordusu’nun ortak tatbikatlarda sahip olduğu deneyimler ve bilgiler nedeniyle, çok uluslu düzeyde geliştirdiği işbirlikleri neticesinde operasyonel düzeyde bir çok şey kazandığını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.