DOLAR 32,4811 -0.19%
EURO 34,9249 0.23%
ALTIN 2.432,140,38
BITCOIN 2081267-3,78%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum Savunma Bakanı Angelidis;  Silahlanma faaliyetlerimiz devam edecek

Rum Savunma Bakanı Angelidis; Silahlanma faaliyetlerimiz devam edecek

ABONE OL
10 Şubat 2020 11:26
Rum Savunma Bakanı Angelidis;  Silahlanma faaliyetlerimiz devam edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ – Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasındaki ortak savunma doktrininin gözlerden uzak bir şekilde geliştirilmekte olduğu iddia edildi.
Simerini gazetesi, “Ortak Savunma Doktrini Canlanıyor – Atina-Lefkoşa Ortak Savunma Doktrinini Faaliyete Geçiriyor” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında var olan ortak savunma doktrininin kamuoyundan uzak bir şekilde yeniden aktif hale getirilmekte olduğunu yazdı.
Doktrinin yeniden canlandırıldığının en somut örneğinin, geçtiğimiz Kasım ayında, kamuoyunun bilgisinden uzak bir şekilde gerçekleştirilen “Çelik Ok” RMMO askeri tatbikatına Yunan hava kuvvetlerinin katılması olduğunu öne süren gazete, Yunan hava kuvvetleri ve savaş uçaklarının en son 20 yıl önce “Toksotis-Nikifotos” tatbikatına katılmış olduklarına dikkat çekti.
Bu tatbikatın kamuoyuna duyurulmamış olmasının, iki taraf arasındaki işbirliğinin izlenim yaratmak amacını değil özlü işbirliğini hedeflediğini de ortaya koyduğunu savunan gazete, Güney Kıbrıs-Yunanistan savuna bakanlıkları ile genel kurmaylıkları arasında da sıkı işbirliğinin mevcut olduğunu yazdı.
Gazete, Güney Kıbrıs ile Yunanistan’ın ortak silahlanma programları konusunda da görüşmeler gerçekleştirmekte olduklarını belirtirken Güney Kıbrıs’ın “Exocet” ve “Mistral” füzeleri satın alacağına dair geçtiğimiz hafta çıkan haberleri de hatırlattı.
ANGELİDİS’İN SÖYLEŞİSİ
Gazete bir diğer haberinde ise, Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis’in yabancı ülkelerle askeri işbirliklerinin geliştirilmesi yönünde sürekli çalıştıklarını, hedeflerinin ise “caydırma mekanizması oluşturmak” olduğunu söylediğini aktardı.
Angeldisi gazetede yer alan söyleşisinde, hükümet olarak RMMO’nun operasyonel yeterliliğini artırmayı hedeflediklerini, bu hedefe ulaşmak için ise ABD, Mısır, Fransa gibi dost ülkelerle askeri işbirliğini artırma yönünde çalıştıklarını ifade etti.
Güney Kıbrıs’a ABD tarafından uygulanan silah ambargosunun “EastMed Act” yasasının ABD’de onaylanmasıyla kalktığını belirten Angelidis, bakanlık olarak, zaman içerisinde bir silahlanma programı öngördüklerini, bu çerçevede ABD pazarının da değerlendirilmesi için bir komite oluşturduklarını ifade etti.
Angelidis, ambargonun kalkmasının sembolik önemine de dikkat çekerken, Fransa’yla mevcut askeri işbirliğine de değindi.
Fransız uçak gemisinin bölgedeki varlığının Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki askeri işbirliğinin geliştirildiğinin bir göstergesi olduğunu belirten Angelidis, bölgedeki dost ülkelerle benzer işbirliği faaliyetlerini sürdürmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.