DOLAR 32,5223 -0.08%
EURO 34,8887 0.1%
ALTIN 2.431,890,37
BITCOIN 2083188-3,77%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum sendikaları; Şener’imizi destekliyoruz

Rum sendikaları; Şener’imizi destekliyoruz

ABONE OL
25 Ocak 2018 13:22
Rum sendikaları; Şener’imizi destekliyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birleşik Solu Partisi, AKEL’in AP milletvekili  Silikioitis’ten aldığı şikayet mektubu sonrasında  Afrika gazetesi ve Şener Levent’e destek mesajı yayınladı ve AB’nin müdahalesini istedi

Türk askerinin Kıbrıs’tan çekilmesini isteyen Rum İşçi Federasyonu ile  Rum Stelyos Vakfı tarafından  desteklenen  “Unite Cyprus Now” örgütü de Şener Levent’e  destek verdi

Afrika gazetesi önünde Pazartesi günü gerçekleşen protestolar ve gazeteye yapılan saldırının yankıları Rum basınında da sürüyor.

Politis gazetesi haberinde , Kıbrıs Türk siyasilerin açıklamalarına a yer verirken, Cuma günü “barış ve demokrasi yürüyüşü” gerçekleştirileceğinin altı çizildi.

Haravgi gazetesi ise  AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun yaptığı açıklamada ise, Afrika gazetesi ve Şener Levent’e yönelik desteğini bir kez daha yinelediğini ve “Kıbrıs’ın sahibinin Ankara veya yabancı askerler değil, kendi vatandaşları olduğunu” söylediğini aktardı.

Habere göre, Kiprianu, KKTC’de yaşanan son olayların, Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasının aciliyetini ve önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın “1974’te yapılan barış harekatı” ifadesini kullanmasından üzüntü duyduğunu dile getirdi.

PEO’DAN DESTEK

Öte yandan, gazete bir diğer haberinde, Avrupa Parlamentosu’nda gurubu bulunan Avrupa Birleşik Solu Partisi’nin (GUE/NGL) AKEL’in AP Milletvekili Neoklis Silikioitis’ten aldığı bilgilendirme sonrasında yaptığı açıklamada, Afrika gazetesi ve Şener Levent’e destek mesajı yayınladığını yazdı.

Habere göre, söz konusu parti ayrıca, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’e mektup göndererek, AB’nin müdahalesini talep etti.

Gazete, Rum İşçi Federasyonu (PEO) ve “Unite Cyprus Now” grubunun da Afrika gazetesine desteklerini belirttiklerini yazdı.
 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.