DOLAR 32,4950 -0.17%
EURO 34,9725 0.34%
ALTIN 2.438,160,63
BITCOIN 20972220,06%
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum silahlanması daha da yoğunlaştı…         Rum silaha doymuyor

Rum silahlanması daha da yoğunlaştı… Rum silaha doymuyor

ABONE OL
06 Ekim 2019 20:07
Rum silahlanması daha da yoğunlaştı…         Rum silaha doymuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ-  Rum Yönetimi, Rum Milli Muhafız Ordusu’nun saldırı gücünü artırmak için Sırbistan’dan NORA-B 52  topları, İsrail’den de İnsansız Hava Araçları satın alırken, yoğun bir şekilde de silahlanmaya devam ediyor.

RMMO özel kuvvetleri  Israil  üretimi  V 5,56 mm’lik “Tavor X95” tipi yeni  silahlarla takviye edildi.

Rus yapımı T80U tipi tanklar, RMMO’nun tank gücünün oluştururken, Rum Yönetimi  Alman yapımı Leopard 2A4 tanklarını da satın almak için harekete geçti. Bu arada Fransa’dan da ikinci bir açık deniz karakol gemisi  satın alınacak.

Sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü”  vesilesiyle 1 Ekim’de düzenlenen askerî resmî geçidin, Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) en azından silahlanma alanında taş devrini geride bıraktığını gösterdiği haber verildi.
Haftalık Kathimerini’nin; “Milli Muhafız Ordusu’nun Silahlanma Programına Dönüş… 155’lik Toplar ve Özel Kuvvetler’in Silahları, Ordunun Yeni Edindiği Tek Şey Değil” başlıklı haberine göre, resmî geçitte Sırbistan’dan ilk partisi geçen ay büyük bir gizlilik içerisinde alınan ve alımı devam edecek olan yeni “Aleksander”  oto-mobil toplar dışında RMMO özel kuvvetlerinin elindeki  yeni silahlar da büyük ilgi çekti. RMMO’nun satın aldığı diğer yeni silah sistemleri ise resmî geçit programına alınmadı. Bunlar arasında İsrail’den satın ve teslim alınan  gözetleme maksatlı insansız hava araçları da bulunuyor.
TANKLAR
Rus yapımı T80U tipi tankların, RMMO’nun tank gücünün sivri mızrak ucu olmaya devam ettiğini yazan gazete edindiği bilgilere dayanarak Alman yapımı Leopard 2A4’lere de talip. Rum yönetimi bir bölük ikinci el tank (Leopard) satın almak istiyor. Tedarikçilerinden biri de,  Güney Kıbrıs’a bu tipteki tanklardan satmaya niyetli olan Yunanistan. Böyle bir satışa üretici ülke olan Almanya’dan ciddi bir tepki gelmesinin beklenmediği kaydedildi.
ALEKSANDER
Sırp yapımı ve menşeli Aleksander tipi oto-mobil topların, RMMO’nun 155’lik sınıfındaki açığını kapatmaya yönelik muteber çözüm addediliyor. Nora-B52 155mm olarak adlandırılan bu oto-mobil topların RMMO’nun vuruş kabiliyetini büyük oranda artırmakta olduğuna işaret edildi. Bu topların siparişinin de ilk partisinin geçen ay gerçekleşen teslim alınışının da gizlilik içerisinde yürütüldüğü ve ilk kez 1 Ekim’deki resmî geçitte teşhir edildiği vurgulandı.
İSRAİL’DEN DRONE’LAR
RMMO’nun İsrail silah sanayisinin iyi müşterisi haline geldiğine dikkat çekilen haberde, Aeronautics Ltd isimli üretici şirketten “Aerostar Tactical UAS (TUAS)” isimli 4 adet gözlem amaçlı insansız hava aracı (İHA) satın alındığı, her birine 3 milyon Euro ödenen bu insansız hava araçlarının siparişinin Aralık 2018’de verildiği kaydedildi. Haberde Rum yönetiminin önemli tercihler ve satın alımlar ile hava savunma sistemini büyük ölçüde güçlendirdiği, bu noktada, mevcut teknik altyapılarının takviyesi ve yenilerinin alımı konusunda Fransa ile sıkı işbirliği içerisinde olunduğu belirtildi, detay verilmedi.
DENİZ KUVVETLERİ
Deniz kuvvetlerinin takviyesinin, İsrail’den açık deniz karakol gemisi satın alımıyla sınırlı kalmadığı, enerji programı ve Arama Kurtarma faaliyetleri nedeniyle ikinci bir açık deniz karakol gemisi alımını gerekli kıldığı belirtildi.
Gazete edindiği bilgilere dayanarak, Rum yönetiminin, ikinci açık deniz karakol gemisi için yüzünü Avrupa’ya döndüğü ve Fransa ile var olan askerî işbirliği kapsamında RMMO’nun yeni gemisinin yapımı için seçeneklerinden birinin de Fransız silah sanayisi olduğunu belirtti.
ÖZEL KUVVETLER
RMMO özel kuvvetlerinin, 5,56 mm’lik “Tavor X95” tipi yeni kişisel silahlarla takviye edildiği, bu silahları üreten şirketin Israel Weapon Industries Ltd (IWI) olduğu kaydedildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.