DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2067658-2,83%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum silahlanması yoğunlaştı

Rum silahlanması yoğunlaştı

ABONE OL
04 Haziran 2018 09:43
Rum silahlanması yoğunlaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Yönetimi , halen mevcut olan saldırı helikopterleri Mi 35’lere ek olarak TOR M 1 ve Buk M1-2 uçaksavar silah sistemleri satın alacak

Rum Hükümeti’nin, Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) silahlanma gereksinimlerini karşılamaya ilişkin planlamaları yerine getirmeye hazırlandığı belirtildi.
Kathimerini gazetesi, “RMMO’nun Silahlanmasında Yeni Dönem” başlıklı haberinde, RMMO’nun yeni silahlanma programının hayata geçirilmesinde etkili olan faktörlerden bahsederken, “silahlanmanın, bölgesel ittifakların güçlendirilmesi için aracı teşkil ettiği” şeklindeki batı uygulamasına Güney Kıbrıs’ın ayak uydurduğunu yazdı.
Gazete, silahlanma planlamasındaki belirleyici bir başka faktörün ise enerji güvenliği alanında silahlanmanın ortaya çıkardığı yeni gereksinimler olduğuna da dikkati çekti.
Gazete, mevcut zaman diliminde gözlemlenen silahlanmaya ilişkin zihniyet değişikliğinin, ABD’nin Güney Kıbrıs’a uyguladığı silah ambargosunun kaldırılmasına ilişkin çabaların yeniden canlandırılmasıyla alakasız görülmediğini de yazdı.
RMMO’nun silahlanmasına ilişkin belirleyici kararların ileriki zamanlarda alınmasının beklendiğini aktaran gazete, silahlanma programının yerine getirilmesi için var olan ekonomik çerçevenin hükümet tarafından incelendiğini bilme konumunda olduklarını belirtti.
Habere göre, 2018 yılı için savunmaya yönelik 352 milyon Euro (GSYİH’in yüzde 1.99’u) bütçe ayrılırken, Savunma Donanım Fonu (silah sistemlerinin çağdaşlaştırılması, bakımı ve temini) ise 61.9 milyon Euro ile sınırlandırıldı.
Gazete, bu miktarın (61.9 milyon Euro) mevcut gereksinimleri karşılamayacağının düşünülmesi nedeniyle, bunun 100 milyon Euro’ya çıkarılmasının hedeflendiğini yazdı.
Silahlanma gereksinimlerine yönelik olarak hava savunma alanında büyük eksikliklerin tespit edildiğini ifade eden gazete, bir sonraki silahlanma programına, TOR M 1 ve Buk M1-2 ile tamamlanacak olan yeni uçaksavar sisteminin de dahil olacağına kesin gözle bakıldığını belirtti.
Gazete, havacılık konusundaki yönelimin ise şimdilik mevcut araçlara, saldırı helikopterleri Mi-35’lere olduğunu da yazdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.