DOLAR 32,5964 0.37%
EURO 34,8538 0.33%
ALTIN 2.496,570,50
BITCOIN 21292495,37%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum silahlanması yoğunlaştı…  Hedef Girne

Rum silahlanması yoğunlaştı… Hedef Girne

ABONE OL
18 Mart 2019 08:40
Rum silahlanması yoğunlaştı…  Hedef Girne
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZATESİ- Müzakere sürecinin yeniden başlaması için girişimler devam ederken Rum Yönetimi silahlanma faaliyetlerini yoğunlaştırdı…Rum Milli Muhafiz Ordusu için Sırbistan, Almanya ve Fransa’dan yeni silah sistemleri satın alınıyor.

Rum Yönetimi Sirbistan’dan 8 tane Milosh BOV M16 4×4 zırhlı savaş taşıtı ve 24 adet 155’lik NORA B-52 çekili top satın alacak. Bu silah sistemi hedefini 42 kilometre mesafeden vurabildiği gibi lazer güdümlü 20 kilometre menzile sahip 30F39 Krasnopol tanksavar füze rampası olarak da kullanılabilir
Rum Yönetimi, Almanya’dan 41 Leopard 2A4’ten oluşan bir tank filosu satın almak için de girişimlerini sürdürüyor. Bu tankların alımında leasing veya 110 yıllığına kiralama usulü kullanılacak
Rum deniz kuvvetlerinin güçlendirilmesi için de Fransa’dan 2 adet açık deniz gemisi daha satın alınacak. Bu arada “Evangelos Florakis Deniz Üssü” Fransız savaş gemilerinin kullanımına olanak tanıyacak şekilde geliştiriliyor.

Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO), eskiyen Rus yapımı silah sistemlerini, AB’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlardan dolayı, Sırbistan’dan silah alarak yenileme kararı aldığı bildirildi.
Rum Yönetimi’nin, satın alımı yapılacak bazı silah sistemlerinin sipariş verildiği ve halen bir kısmının teslim alınmaya başlandığı, bir kısmının alımı için de niyet beyan etme aşamasında olunduğu kaydedildi.
Politis haberi “Silah Sistemleri Piyasasına Çıktık… Sırbistan’dan Top ve Leopard Tanklarına Talip.. Milli Muhafız Ordusu Sırbistan’dan 8 de Milosh BOV M16 4×4 Zırhlı Savaş Taşıtları Alacak” başlık ve spotlarıyla manşete çekti.
Habere göre, 2017’de Sırbistan’a sipariş edilen 24 adet 155’lik NORA B-52çekili top, 8×8 araçlar üzerine monteli olup, 36 adet kullanmaya hazır mermisi bulunan otomatik şarjör sistemine sahip bulunuyor. Dakikada 11 mermi atabilen sistemin çeşitli kalibrelerde mermi kullanabildiği ve hedefini 42 kilometre mesafeden vurabildiği, GPS ile güdümlü atış olanağına da sahip olduğu belirtildi. Bu sistemin ayrıca lazer güdümlü 20 kilometre menzile sahip 30F39 Krasnopol tanksavar füze rampası olarak da kullanılabileceğine dikkat çekildi.
NORA B-53, az sayıda çekili Slovak ve Fransız MK3F çekili topuna sahip olan RMMO topçusunu takviye edecek. RMMO ayrıca 8 tane de devriye, keşif, personel taşıma ve ambülans olarak da kullanılabilen Milosh BOV M16 4×4 Zırhlı Savaş Aracı (TOMA) edinecek. Bu araçların RCWS (uzaktan kumandalı silah sistemi) bulundurduğu12.7’lik otomatik tüfek, otomatik bomba-atar, uzun menzilli güdümlü füze ve uçaksavar savunma sistemine sahip olduğuna işaret edildi.
RMMO’nun elindeki başlıca tankların Rus yapımı T-80’ler olduğu hatırlatılan haberde, bu silah sistemlerinin eski olmaları nedeniyle ciddi sorunları bulunduğu ve çok masraflı oldukları, AB’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar nedeniyle de yedek parça alımlarının çok zor olduğuna dikkat çekildi.
Haberde Rum Savunma Bakanlığı’nın Almanya’dan Leopard tipi tank satın alma ihtimalini araştırdığı ve 41 Leopard 2A4’ten oluşan bir tank filosu alımına talip olduğu belirtildi. Bu tankların alımında ya leasing veya 110 yıllığına kiralama ve kira dönemi bittiğinde kullanıcı devletin tankları satın alma olanağına sahip olduğu bir usul uygulandığı kaydedildi.
Rum deniz kuvvetinin takviyesi için de Fransa’da inşa edilecek 2 adet açık deniz gemisi daha alınıyor. Mari (Tatlısu) “Evangelos Florakis Deniz Üssü” Fransız savaş gemilerinin kullanımına olanak tanıyacak şekilde geliştiriliyor. Bu nedenle şu anda karasularının ve Doğu Akdeniz’de araştırma yapan gemilerin güvenliği için kullanılacak açık deniz gemilerinin demirlemesine uygun yer bulunmadığından Rum Savunma Bakanlığı da RMMO gemilerinin teslimat tarihinde biraz rötar talep etti.
Gazete ABD’nin Güney Kıbrıs’a uygulamakta olduğu silah ambargosunun kaldırılması yönünde son dönemde Güney Kıbrıs-Washington arasında yürütülen temasların olumlu sonuç verdiğini, Mart ayı içerisinde ambargonun gevşetilmesine dair açıklama yapılabileceğini yazdı. Hükümetten bir kaynağa dayanarak Güney Kıbrıs’ın ABD’den tank, uçak veya denizaltı değil, şu ana kadar erişilemeyen bazı bölgesel sistemler alınacağını, ancak Rum tarafı için en önemli kazancın, ABD’nin stratejik ortaklık ilanına içerik de katarak vereceği siyasi mesaj olacağına dikkat çekti.
Haberde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un mart ayı içerisinde, Evangelos Florakis Deniz Üssü’nün bölgedeki Fransız donanması tarafından kullanılması v.b. dair önemli açıklamalar yapılmasının beklendiği hatırlatıldı. Fransa ile ilişkilerin ittifak noktasına varmakta olduğu ve bu dokuda Güney Kıbrıs’ın İsrail ve Mısır ile de yaptığı askeri işbirliklerinin önemli yer tuttuğu belirtildi.
Devamla, Almanya’nın UNIFIL kapsamında Limasol Limanı’nın ve Baf’taki “Andreas Papandreu Hava Üssü”nü kullanma talebinde olduğu belirtilen haberde hava üssünün de iyileştirilerek geliştirileceği ve PESCO kapsamında ve Avrupa ortak savunması çerçevesinde üye ülkeler tarafından kullanılacağı belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.