DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046620-2,71%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum şimdi de İtalyan askeri istedi

Rum şimdi de İtalyan askeri istedi

ABONE OL
14 Ocak 2020 09:10
Rum şimdi de İtalyan askeri istedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Yönetimi ile İtalya arasında İtalyan deniz kuvvetlerinin Doğu Akdeniz bölgesi ve Kıbrıs adası açıklarındaki varlığının güçlendirilmesi için görüşmeler yapılıyor

Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis, Rum Yönetiminin tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge’de İtalya’nın askerî varlığını güçlendirmesini sağlamak maksadıyla dün İtalya’ya gidiyor.
Fileleftheros gazetesinin haberine göre Rum tarafından kaynaklar, Güney Kıbrıs-İtalya ilişkilerinin yükseltilmesinin, İtalyan deniz kuvvetlerinin Doğu Akdeniz bölgesi ve Kıbrıs adası açıklarındaki varlığının güçlendirilmesi demek olduğuna işaret ediyor.
Böyle bir hareketin, İtalya’nın, -ENİ’nin de katılıyor olmasından dolayı doğrudan ilgi gösterdiği- Rum Yönetiminin enerji programına fiili desteğini göstereceğine dikkat çekiliyor.
Bilgiler, İtalyan ve Rum Savunma bakanlarının, bölgede yapılacak sondajların fiilen desteklenmesi ve ENİ’nin 3’üncü parsele girişinin Türkiye tarafından engellendiği Şubat 2018’deki gibi olayların tekrarlanmaması ile meşgul olduğu yönünde.
“İtalya’nın bölgede daha aktif varlık göstermesi ile, bütün istikametlere siyasi mesaj vermeyi ve şirketleri bölgede faaliyet gösteren ülkelerin daha aktif katılımı ile enerji programını zırhlandırmayı” murad eden Rum Yönetimi, “Türkiye’nin sorgulamakta olduğu egemenlik hakkının tanındığı ve güçlendirildiği” siyasi mesajını da vermek istiyor.
Rum Yönetiminin Fransa ile de benzer bir işbirliği bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.