DOLAR 32,3878 0.16%
EURO 35,0590 -0.16%
ALTIN 2.324,480,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum  siyasi eşitliği kabul etmiyor

Rum siyasi eşitliği kabul etmiyor

ABONE OL
26 Mart 2019 22:11
Rum  siyasi eşitliği kabul etmiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre sarayında düzenlenen toplantıda konuşan Başbakan Tufan Erhürman, Kıbrıs konusuna da değindi. Kıbrıs sorunuyla ilgili yaşanan Annan Planı ve Crans Montana süreçlerini anlatan Erhürman, Kıbrıs Türk tarafı ve Türkiye’nin Crans Montana’da hiç kimsenin beklemediği ciddi açılımları masaya getirdiğini kaydederek, görüştüğü bir çok uluslararası diplomatın ve yetkilinin bu gerçeği teyit ettiğini ancak bunların uluslararası rapora yansımadığını, bunun kendilerini şaşırtmadığını çünkü Kofi Annan’ın Annan Planı referandumu ile ilgili hazırladığı raporun dahi BM Güvenlik Konseyi’nden onaylanmadığını belirti.
“SİYASİ EŞİTLİK”
Crans Montana’da sonuç elde edilememesinin nedeninin Anastasiadis’in sorun olarak vurguladığı “siyasi eşitlik” konusu olduğunu ve Anastasiadis’in Crans Montana’dan beri bunu vurguladığını kaydeden Erhürman, Anastasiadis’in “Crans Montana’da masadan kalkarken söylediği “ben siyasi eşitliğin bu biçimini kendi halkıma anlatamam” sözünü hatırlattı.
Gelinen noktada Anastasiadis’in kendi halkına “siyasi eşitliği anlatamama endişesi” yattığını belirten Erhürman, “Tekrar müzakere masasına oturacaksak, sonuç odaklı ve ucu bucağı belli olan müzakereler masası olacak orası. O müzakere masasında ne konuşulacağı belli olacak. Onlarca yıldır belli olan siyasi eşitlik konusu tekrardan tartışılarak müzakere masasına oturulması da mümkün değil. Bunu çözüm istemeyen biri olarak söylemiyorum. Bir an önce çözüm isteyen biri olarak söylüyorum. Çünkü sıfırdan başlayalım senaryolarını çok gördük…” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.