DOLAR 32,5807 0.28%
EURO 35,0156 0.11%
ALTIN 2.459,780,98
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum siyasi partileri;  “Akıncı umudumuzdur”

Rum siyasi partileri; “Akıncı umudumuzdur”

ABONE OL
11 Şubat 2020 22:22
Rum siyasi partileri;  “Akıncı umudumuzdur”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKEL: Kuzeydeki seçim çerçevesinde yaşananlar, Türkiye’nin Kıbrıs’ı nihai olarak bölme, Kuzey Kıbrıs’ı fiilen bünyesine katma ve Kıbrıs Türk toplumunu yok etme çabalarını ortaya koydu. Akıncı’nın “Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye’ye bağlanmasının korkunç olacağı” şeklindeki açıklaması doğru bir tespittir.
RUM VATANDAŞLAR İTTİFAKI: Akıncı, yaptığı açıklamalarla Türkiye’nin planlarının Kuzey Kıbrıs’ı ilhak etmek olduğunu kamuoyu önünde açıkça kabul etti.
RUM DAYANIŞMA HAREKETİ: Akıncı’nın açıklamaları Akıncı’yı , Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenli ve toprak bütünlüğünü geri verecek bir çözüm için çalışırken görme umududur.
DEMOKRATİK CEPHE: Akıncı’nın açıklamaları seçim öncesi yapılmış tespitler olmamak kaydıyla doğrudur.
DİSİ: Akıncı yaptığı açıklamalarında , seçilmesi halinde iki toplumlu iki kesimli federasyon için yeniden müzakere edeceği mesajını verdi.
DİKO: Akıncı’nın açıklamaları Türkiye’nin Kıbrıslı Türklerin haklarını savunma bahanesini ortadan kaldırdı. Akıncı’nın, Ankara’nın stratejik hedefinin Kuzey Kıbrıs’ı kendine katmak olduğunu söylediği sözleri önemli olup değerlendirilmelidir

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın açıklamaları ve ardından Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yaptığı açıklamalar Rum basınında geniş yer bulurken, Rum siyasi partilerinden de açıklama geldi.
Alithia gazetesi: “Akıncı’ya Karşı Kılıçlar Çekildi – Ankara Kıbrıslı Türk Lidere Saldırısını Arttırıyor ve Şimdi Başı Çavuşoğlu Çekiyor – En Dürüst Olmayan Siyasetçi” başlıkları altında verdiği haberinde, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı hedef alan açıklamaları ve Rum siyasi partilerinin yorumlarını aktardı.
Gazete özetle, Türkiye’nin Akıncı’yı, KKTC’de yapılacak seçimler çerçevesinde “Türkiye için tehlikeli göstermek ve tamamen bitirmek için” ağır top atışına tuttuğu yorumunda bulundu.
Çavuşoğlu’nun açıklamalarına geniş şekilde yer veren gazete, bu açıklamaların KKTC siyasetini de hareketlendirdiğini, tepkiler olduğu kadar destek veren açıklamaların da yapıldığını belirtirken bazı KKTC siyasilerinin açıklamalarına da yer verdi.
****
Fatih sondaja başlıyor

FATİH SONDAJ GEMİSİ
y Fatih sondaj gemisi Mersin Körfezi açıklarında, Dipkarpaz’ın da 35 deniz mili uzağında sondaj çalışması yapacak
Fatih sondaj gemisinin, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi”nin (MEB) dışında sondaj yapacağı bildirildi.
Fileleftheros gazetesi “Fatih Türk Sularında” başlığıyla aktardığı haberinde, Türkiye’nin önceki gün yayımladığı NAVTEX’te, Fatih sondaj gemisinin 10 Şubat-10 Nisan tarihleri arasında Mersin Körfezi açıklarında, Dipkarpaz’ın da 35 deniz mili uzağında sondaj çalışması yapacağının kaydedildiğini yazdı.
****

Başpiskopos II. Hrisostomos’un girişimleriyle vatandaş yapılan Çinliler ile Malezyalıların durumu…

Hala daha vatandaşlıktan çıkarılmadılar

FOTO BAŞPİSKOPOS II. HRİSOSTOMOS
Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’un girişimleriyle “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşı yapılan Malezyalı işadamının da aralarında bulunduğu 26 yabancı uyruklunun vatandaşlıklarının, aksi yönde yapılan tüm açıklamalara karşın hala vatandaşlıklarını korudukları bildirildi.
Haravgi gazetesi: “Kamboçyalıdan, Malezyalıdan ve Diğerlerinden Selamlar – 26 ‘Kıbrıs’ Vatandaşının Hiçbirinin Vatandaşlıkları İptal Edilmedi” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından yer verdiği haberinde, birkaç ay önce, aralarında Başpiskopos II. Hrisostomos’un “arkadaşı” Malezyalı işadamının da bulunduğu 26 kişiye yasadışı vatandaşlık verildiği şeklinde patlak veren skandalın ardından, söz konusu kişilerin hiçbirinin vatandaşlıklarının henüz iptal edilmediğini yazdı.
Gazete, Rum İçişleri Bakanlığı’nın o dönemde yaptığı açıklamada 26 kişinin vatandaşlıklarının yasal olmadığını duyurmasına karşın henüz elle tutulur hiçbir adım atılmadığını, Rum hükümetinin ise, Rum Meclisi’nin ilgili yasaların 31 Ocak 2020 tarihine kadar hazırlanıp sunulması kararına uymadığını vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.