DOLAR 32,3748 0.15%
EURO 34,9587 -0.35%
ALTIN 2.324,090,21
BITCOIN 2261730-0,46%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum siyasi partileri;    Makarios’un izindeyiz

Rum siyasi partileri; Makarios’un izindeyiz

ABONE OL
06 Ağustos 2018 16:08
Rum siyasi partileri;    Makarios’un izindeyiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİKO:  Makarios kurtuluş savaşçısı, EOKA’nın bağımsızlık mücadelesinin siyasi lideri ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilk başkanıydı. Makarios hayatını , Kıbrıs Helenizminin  mücadelesine adamıştı. Bu mücadeleyi devam ettireceğiz

 

Rum siyasi partiler, Başpiskopos Makarios’un 41. ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Fileleftheros gazetesi, Başpiskopos Makarios’un 41. ölüm yıldönümü nedeniyle partilerin yapmış olduğu açıklamalarda, Rum halkının mücadelesini sürdürmesi için Makarios’un siyasi emanetlerine atıfta bulunduklarını belirtti.
DİKO, Başpiskopos Makarios için “kurtuluş savaşçısı, EOKA’nın bağımsızlık mücadelesinin siyasi lideri ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilk başkanı” ifadelerini kullanarak; Makarios’un hayatını, Kıbrıs helenizminin adalete erişmesi mücadelesine adadığını belirtti.
DİKO, sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin devamını, tüm egemenlik haklarını, temel özgürlükleri ve insan haklarına saygıyı garanti altına alacak Kıbrıs sorununun çözüm mücadelesine devam etmelerinin de bir borç olduğunu ifade etti.
EDEK, Başpiskopos Makarios’un siyasi ve biyolojik olarak eksikliğinden söz ederek, liderlik profilinin, emanetinin ve mesajlarının canlı ve silinmez olarak kaldığını belirtti.
Rum Ekologlar ve Vatandaşlar İşbirliği de açıklamasında, yabancı ordular olmaksızın gerçek bağımsız bir ülkede tüm Kıbrıslılar için eşit fırsatlar ve yasa önünde eşitliğin, Makarios’un kendilerine bıraktığı mücadele mirası olduğunu kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.