DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum siyasi partilerinden AKEL;  Tatar yeni çözüm şekilleri istiyor

Rum siyasi partilerinden AKEL; Tatar yeni çözüm şekilleri istiyor

ABONE OL
06 Kasım 2020 11:50
Rum siyasi partilerinden AKEL;  Tatar yeni çözüm şekilleri istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Fileleftheros gazetesi “Yalnızca Olumlu Bir Gelişme Olmadığı Konusunda Hem Fikirler” başlıklı haberinde, Rum siyasi partilerinin de yaptıkları açıklamalarla liderlerin gerçekleştirdiği ilk gayri resmi tanışma görüşmesini yorumladıklarını belirtti.
Partilerin görüşmeyi farklı şekilde yorumladığını yazan gazete, partilerin genel değerlendirmesinin, liderlerin ilk görüşmesinin arkasında herhangi bir sonuç bırakmadığı şeklinde olduğuna işaret etti.
DİSİ partisi açıklamasında, iki liderin ilk görüşmesinin ertesi gününün, BM Genel Sekreterinin beklenen inisiyatifi ve Kıbrıs sorunuyla ilgili beş taraflı bir konferans toplanmasına yol açtığını belirtirken, AKEL ise açıklamasında, Anastasiadis ile Cumhurbaşkanı Tatar’ın ilk görüşmesinin “Kıbrıslı Türklerin yeni liderinin masaya konfederal ve bölücü çözümler konmasında ısrarcı olduğunu teyit ettiği” iddiasında bulundu.
DİKO açıklamasında Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’ten gayri resmi görüşmeye katılacak olan “beş tarafın” kim olduğu konusunda izahat isterken, masada başka çözüm şekilleri olup olmayacağı sorusunu da sordu.
EDEK ise “Türk tezlerine yönelik kuruntuların sona ermesinin zamanı olduğunu” öne sürdüğü açıklamasında “Kıbrıs sorununun Türkiye’nin istilası ve devam eden işgali problemi olduğunu ve bunu bu şekilde ele almakla yükümlü olduklarını” öne sürdü.
Ekologlar Hareketi ise “müzakerelerin doğru gidişatta yeniden başlamasına yol açacak olan inisiyatifler alınması ve Türkiye’nin yasadışı faaliyetleri konusunda bedele sahip olmasının öncelikleri olması gerektiğini” öne sürerken, Dayanışma Hareketi ise açıklamasında “vatanlarının iyiliğine olacak olan bir sonraki hareketlere karar vermeleri için Anastasiadis’ten Ulusal Konseyi toplamasını” istedi.
Vatandaşlar İttifakı da açıklamasında Ulusal Konseyin toplanmasını talep ederken, ELAM ise liderlerin ilk görüşmesinin “işgal oluşumunun düzeyinin yükseltilmesi haricinde herhangi bir esaslı sonucu olmadığını” iddia etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.