DOLAR 32,4779 -0.2%
EURO 34,9408 0.29%
ALTIN 2.435,120,50
BITCOIN 2094474-0,10%
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum siyasi partilerinden EDEK;   Maraş’ın iadesi çözümün parçasıdır

Rum siyasi partilerinden EDEK; Maraş’ın iadesi çözümün parçasıdır

ABONE OL
16 Ağustos 2018 15:34
Rum siyasi partilerinden EDEK;   Maraş’ın iadesi çözümün parçasıdır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fileleftheros gazetesine göre EDEK partisi Barış Harekatı’nın ikinci aşamasının yıldönümünde yaptığı açıklamada “44 yıl sonra Maraş, Güzelyurt, Karpaz ve Mesarya köylerinin Türk işgalcisi tarafından yasadışı bir şekilde ele geçirilmesinin yaralarının hala daha taze olduğunu” iddia etti.
Bu yıldönümü nedeniyle, Maraş’ın hemen iade edilmesine dair taleplerini yinelediklerini belirten EDEK, şehrin iadesinin veya çözümün ilk günü iadesinin, çözümün bir parçasını teşkil edemeyeceğini ileri sürdü.
EDEK, Maraş’ın iadesinin ve Maraş’ın yasal sakinlerinin kente yerleşmesinin, BM kararları ve 1979 anlaşması temelinde, aynı zamanda çözümden önce ve müzakerelerin gidişatından bağımsız olarak, öncelikli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini iddialarına ekledi.
Vatandaşlar İttifakı yaptığı açıklamada “44 yıl sonra, ne işgal ne de bölünmeyle uzlaşmadıklarını vurguladıklarını” belirtirken, Dayanışma Hareketi de açıklamasında “Atilla’nın Maraş, Karpaz ve Güzelyurt’u ele geçirerek suçunu tamamladığını; zamanın Maraş’ta durduğunu ve bunun ‘mücevher şehirden hayalet şehre dönüştüğünü’” öne sürdü.
Gazeteye göre, Rum Ulusal Halk Cephesi ELAM da açıklamasında, Rum hükümeti, Meclis Başkanı, Yunanistan Başbakanı ve Yunan Meclisini, halkın gerçeği öğrenmesi ve sorumluların cezalandırılması için en nihayetinde Kıbrıs dosyasını açmaya çağırdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.