DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20538940,60%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum siyasi partilerinden EDEK;  Silah ve asker sayımız artırılmalı

Rum siyasi partilerinden EDEK; Silah ve asker sayımız artırılmalı

ABONE OL
27 Ağustos 2019 10:12
Rum siyasi partilerinden EDEK;  Silah ve asker sayımız artırılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Politis gazatesinin haberine göre, EDEK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasını değerlendirmek üzere yayımladığı açıklamasında, Rum-Yunan Ortak Savunma Sahası Doktrini’nin yeniden gündeme getirilmesi talebini ortaya koydu.
Erdoğan’ın sürekli tehditler savurduğunu, Türkiye’nin sözde “Rum MEB”inde meydan okuyan hareketlerde bulunduğunu öne süren EDEK, bunların “cevapsız kalamayacağını” öne sürerek şu dört bacaklı politikayı önerdi:
“ORTAK SAVUNMA SAHASI DOKTRİNİ”
“Siyasi bacakta AB ve ABD’deki eylemler daha da artırılmalı. Enerji bacağında, enerji projelerinin yükseltilmesi ve enerji programının tamamlanması hedefini destekleyecek başka unsurlar katılmalı. Askerî bacağında, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin savunmasın yükseltilmeli. Son olarak da Yunan silahlı kuvvetlerinin Kıbrıs’taki mevcudiyetinin silah ve personel açısından artırılmasıyla Yunanistan-Kıbrıs Ortak Savunma Sahası Doktrini’nin yeniden aktifleştirilmeli. İlk iki bacak olan siyasi ve enerji bacaklarının uygulanmasında itibar kazanması için bu son bacak zaruridir.”
Fileleftheros, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını “Enerji Güç Demektir… Erdoğan: Doğal Gaz Bulduğumuzda Kapımızda Kuyruk Olacaklar”, Pavlopulos’un cevabını “Komşular Sınırlara ve MEB’e Saygı Göstersin”, AKEL’in açıklamasını “Net Tezler Gerek”, EDEK’in açıklamasını “EDEK: Cevap Verilmeli” başlıklarıyla aktardı.
Gazete, Dayanışma Hareketi’nin, Erdoğan’ın son açıklamalarını “tahrikkar” diye niteledi ve “Akıncı’nın üzgün tavrı, sadece bizi Türkiye’ye teslim etmeyi hedefleyen diyaloğun devamı için gerekçe olamaz” iddiasında bulunduğunu yazdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.