DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum Sözcü  Hristodulidis; “Rusya tezimizi benimsedi”

Rum Sözcü Hristodulidis; “Rusya tezimizi benimsedi”

ABONE OL
26 Ekim 2017 10:00
Rum Sözcü  Hristodulidis; “Rusya tezimizi benimsedi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesinin, Kıbrıs konferansının devam etmesi için gerekli olguların yaratılması yönünde topluca çaba harcaması tezimiz , Rusya tarafından benimsendi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kıbrıs’ta BM Güvenlik Konseyi kararı çerçevesinde ve tüm tarafların kabul edeceği bir anlaşmayı desteklediklerini, nihai çözüm için dışardan dayatma yapılmaması gerektiğini belirterek, “Ancak Kıbrıs’taki sorunun çözümünde son kararı Kıbrıslılar vermelidir.” dedi.
Putin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile Moskova’da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.
Görüşmede, Avrupa ve Ortadoğu’daki güncel meselelerin ele alındığını belirten Putin, “Kıbrıs sorununa yönelik nihai bir çözüm için dışarıdan dayatma yapılmamalıdır.” diye konuştu.
Kıbrıs’ta BM Güvenlik Konseyi kararı çerçevesinde ve tüm tarafların kabul edeceği bir anlaşmayı desteklediklerini vurgulayan Putin, “Ancak Kıbrıs’taki sorunun çözümünde son kararı Kıbrıslılar vermelidir.” ifadesini kullandı.
Anastasiadis ise Kıbrıs sorununun çözümü için diyaloğa hazır olduklarını savunarak, “Sorunun uluslararası boyutuna ilişkin BM Genel Sekreterliği ve BM Güvenlik Konseyinin dahil olduğu bazı toplantıların hazırlığına başlanmalı.” değerlendirmesinde bulundu.
HRİSTODULİDİS
Rum Sözcü Nikos Hristodulidis, Rum tarafının, “BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesinin, Kıbrıs konferansının devam etmesi için gerekli olguların yaratılması yönünde topluca çaba harcaması” tezinin, Rusya tarafından benimsendiğini açıkladı.
Rum radyosuna açıklama yapan Hristo dulidis, Kıbrıs’la ilgili konferansa daimi üyelerin 5’inin birden katılması gerektiğini savundu.
Hristodulidis, “5’lerin, muhtemel bir çözümün uygulanacağının güvenceye alınmasında oynayacak rolleri bulunduğunu” da öne sürdü, “bu aşamada mesele, Kıbrıs’la ilgili konferansı toplanması için gerekli şartların oluşturulmasıdır” dedi.
TÜRKİYE’YE BASKI
Nikos Hristodulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den, “Kıbrıs sorununun çözümünde doğru yöne hareket etmesi için Türkiye’ye nüfuz kullanmasını istediğini” de söyledi.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Suivre Téléphone

    Certains logiciels détectent les informations d’enregistrement d’écran et ne peuvent pas prendre de capture d’écran du téléphone mobile. Dans ce cas, vous pouvez utiliser la surveillance à distance pour afficher le contenu de l’écran d’un autre téléphone mobile.

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.