DOLAR 32,5926 0.35%
EURO 34,8086 0.19%
ALTIN 2.498,350,57
BITCOIN 21074235,57%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum Sözcü Prodromu; Her istediğimizi aldık

Rum Sözcü Prodromu; Her istediğimizi aldık

ABONE OL
26 Mart 2018 10:21
Rum Sözcü Prodromu; Her istediğimizi aldık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prodromu: Daha önce olmadığı kadar net görüş aldık ve artık istenilen hedefler için Ankara’ya baskı çok daha büyük ve etkin olacak

AB Liderler Zirvesi’nde alınan kararı değerlendiren Rum Sözcü Prodromos Prodromu, Rum yönetiminin memnuniyetini dile getirirken “tam da istediklerimizi aldık. Daha önce olmadığı kadar net görüşü aldık ve artık istenilen hedefler için Ankara’ya baskı çok daha büyük ve etkin olacak. Sonuç bildirgesinde kullanılan üslup Başkan Anastasiadis’in Avrupalı ortaklardan aldığı desteğin büyüklüğünü gösteriyor.”
SİYASİ PARTİLER
Rum gazeteleri , Rum siyasi partilerinin Brüksel zirvesi sonuçlarını memnuniyetle karşıladıkları açıklamalar yaptıklarını yazdı.
Haberllere göre DİSİ, yazılı açıklamasında “Ankara’yı sorumlulukları ile karşı karşıya getiren sert bir açıklama. Türkiye esasen, üye ülkeye ve dolayısıyla Avrupa Birliği’ne karşı davranışları açısından Avrupa’nın takibi altına giriyor” ifadesini kullandı.
AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, AKEL’in Türkiye’yi “kınayan” zirve sonuç bildirgesini kutlamakla birlikte “Avrupa Konseyi, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini genel ve müphem kınamayı seçti, Kıbrıs MEB’i içerisinde sınırları belirlenmiş ve ruhsatlandırılmış parseldeki (3’üncü parsel) son yasadışı faaliyetine atıf yapmaktan kaçındı” vurgusunu yaptı.
EDEK sonuç bildirgesinin “doğru yolda olduğunu ancak sonuç bildirgelerinin sadece sözlü saptama olduğunu” hatırlattı.
Vatandaşlar İttifakı Türkiye’ye “açık ve net mesaj” diye nitelediği sonuç bildirgesi metni ile, Türkiye faaliyetlerine devam ederse Rum yönetiminin artık içerisinde hareket edebileceği ve Türkiye’ye karşı yaptırım talep edeceği bir çerçeve oluşturuldu. Bu sonuçlarla Varna’da Türkiye’nin çıkarına hiçbir şey ortaya çıkmayacağı beklentisindeyiz” dedi.
Dayanışma Hareketi ise sonuç bildirgesi metninin Rum Yönetimi ve bir kısım medya tarafından gösterilmeye çalışıldığı kadar etkileyici olmadığını belirterek “önemli olan AB içerisinde herhangi bir adım atmadan önce Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımasının dayatılmasıdır, bu yapılmıyor” dedi, Ekologlar ise “sadece iki sözlü kınama var, başka bir şey yok” ifadesini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.