DOLAR 32,5964 0.37%
EURO 34,8538 0.33%
ALTIN 2.496,570,50
BITCOIN 21292495,37%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum Sözcü Prodromu;  Müzakereler kaldığı yerden başlamalı

Rum Sözcü Prodromu; Müzakereler kaldığı yerden başlamalı

ABONE OL
02 Ağustos 2019 12:48
Rum Sözcü Prodromu;  Müzakereler kaldığı yerden başlamalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Fileleftheros gazetesinin haberine göre Rum Sözcü Prodromos Prodromu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, müzakerelerin şartsız ve ön şartsız olarak Crans Montana’da kaldığı yerden başlaması pozisyonuna sahip olduğunu öne sürerek, “yeni şartlar koşulması verimsizdir” dedi, şunları ekledi:
“Yakınlaşmaların ortadan kaldırılıp en baştan başlamamamız müzakerelerin başlaması konusunda kritik olacaktır. Çözümün kendisini görüşmemiz, yan görüşmelere, komiteler kurmaya ve çeşitli ön şartlara sürüklenmememiz önemlidir. Var olan -ve Crans Montana’da çözümü görüşmemize olanak sağlayan- yakınlaşmalara bağlılığımızı teyit etmemiz büyük bir meseledir. Hidrokarbonlar meselesi Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlaması görüşmelerinin dışında tutulmalıdır. Kıbrıs sorununda başlamakta olan yeni çabanın başarısızlığı riski olmasına karşın şu ana kadar Türk tarafı verilen mesajları almamış görünüyor.”
Prodromos Prodromu “vazgeçilen ancak yeniden teyit edilmesi gereken” yakınlaşmalar bulunduğunu söyledi, Türk tarafının Maraş konusundaki faaliyetlerini buna örnek gösterdi.
Prodromu, Anastasiadis’in 9 Ağustos’taki görüşmeden “her birinin izah edilmesi gerektiğini düşündüğü konuların samimi görüşülmesi ile müzakerelerin yeniden başlaması konusunda bir karşılıklı anlayışa varılması ve BM Genel Sekreteri’nin de taraflardan istediği ön hazırlık dışında ön şart olmadan siyasi irade beklentisinde olduğunu” anlattı.
Müzakerelerin, Crans Montana’da koptuğu yerden başlaması gerektiği tezini yineleyen Prodromu “çünkü, zaman unsurundan söz edilirken, bizi geriye götürecek ve taraflardan her birinin her istediğini gündeme getirebileceği beyaz sayfa üzerinde görüşmeye başlayacağımız öneriler getiriyorlar” dedi, şunları da ekledi:
“Ne Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yerine karar verecek yeni komiteler kurulması şartı koşulabilir ne de Kıbrıs sorununun çözümü ve dış müdahalelerin ve askerî varlığa son verilmesi yerine doğal gazı konuşmaya başlayabiliriz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.