DOLAR 32,5571 0.15%
EURO 34,9695 -0.17%
ALTIN 2.438,270,10
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum Sözcü Prodromu;   Sondajlar devam edecek

Rum Sözcü Prodromu; Sondajlar devam edecek

ABONE OL
08 Mart 2018 13:39
Rum Sözcü Prodromu;   Sondajlar devam edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ExxonMobil şirketinin, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki 10’uncu parselde, bu parseli birlikte yönettiği Qatar Petroleum ile Ekim ayında yapacağı sondaj çalışmalarına ilişkin iki hedefi belirlemek amacıyla araştırmalar yapmaya hazırlandığı belirtildi.
Alithia gazetesi ExxonMobil şirketinin, “Ocean Investigator” ve “Med Surveyor” gemilerinin yürüteceği araştırmalara ilişkin hazırlık yaptığını yazdı.
ExxonMobil’in, sözde Rum “MEB’”i içerisinde bulunan ve ENI’nin keşifte bulunduğu 6’ncı parsel jeolojisi prototipinde olduğu için 10’uncu parselde doğal gaz keşfi perspektiflerine ilişkin beklentilerin büyük olduğunu yazan gazete, 10’uncu parselin, Mısır’ın Zhor yatağına teğet geçtiğini de anımsattı.
Gazete ayrıca Amerikalıların, şu anda Güney Kıbrıs’ın sözde “MEB’”i içerisinde herhangi bir Türk faaliyeti beklememesine karşın, şirketin çalışmalarına herhangi bir itirazı hoş görmeye niyetli olmadığını yazdı.
PRODROMU
Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, Rum Yönetimi’nin enerji planlarının devam edeceğini söyledi.
Alithia gazetesi ve diğer gazetelere göre Prodromu, Amerikan ExxonMobil araştırma gemilerinin gelişine ilişkin haberleri yorumlaması istenirken yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın sözde “MEB’”inde faaliyet gösteren şirketlerin hareketlerine ilişkin fazla yoruma gerek olmadığını belirtti.
Prodromu, ruhsat iznine sahip olanların orada olduğunu, ilgili şirketlerin, kendi olgularına göre, kendi programlarını icra ettiklerini de ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.