DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum Sözcü Prodromu;   Türkiye askerini Kıbrıs’tan çeksin

Rum Sözcü Prodromu; Türkiye askerini Kıbrıs’tan çeksin

ABONE OL
17 Mayıs 2018 16:02
Rum Sözcü Prodromu;   Türkiye askerini Kıbrıs’tan çeksin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prodromu: Türkiye bölgede gerginlik olmasın diyorsa, bunu göstermenin yolu çok açık. BM Genel Sekreteri’nin garantilerin kaldırılması, askerin çekilmesi konusunda ortaya koyduğu parametreleri kabul etsin

Rum Sözcü ProdromosProdromu, Rum Yönetiminin Doğu Akdeniz’deki enerji programının “uluslararası meşruiyete, BM ve AB üyesi bir devletin egemenlik haklarına uygun olduğunu” iddia etti.
Prodromu, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rum Yönetiminin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleriyle ilgili açıklamalarına karşılık, “Türkiye bölgede gerilim olmasın demek istiyorsa, bunun yolu açıktır: müzakereler yeniden başlasın ve BM Genel Sekreteri’nin parametreleri kabul edilsin” dedi.
Politis’in “Müzakerelere Gelin… Enerji Programı Uluslararası Meşruiyete Uygun” başlıklı haberine göre “enerji programının uluslararası meşruiyete uygun” olduğunu iddia eden Prodromu, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, Rusya devletinin ve Avrupa Konseyi’nin ilgili destek açıklamaları ile bunu teyit ettiklerini savundu.
ProdromosProdromu “Türk tarafı ve özellikle Türkiye bölgede gerginlik olmasın diyorsa, bunu (göstermenin) yolu çok açık” dedi, şunları ekledi: “Müzakereler yeniden başlasın, BM Genel Sekreteri’nin garantilerin kaldırılması, askerin çekilmesi konusunda ortaya koyduğu parametreleri kabul ederek (Türkiye) gerçekten katkı koysun ki Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunsun. O zaman, gerilime katkı koymayacak şartlara gerçekten ulaşabiliriz.”
Kıbrıs müzakerelerinin, Guterres Çerçevesi temelinde yeniden başlamasını uzun zamandır isteyenin Rum Yönetimi Başkanı NikosAnastasiadis olduğunu savunan Prodromu “GuterresÇerçevesi’niCransMontana’da ilk kabul eden, dahası müzakerelerin bu çerçevede yeniden başlamasını isteyen Başkan Anastasiadis’tir” iddiasında bulundu.
Prodromu Rum gazetecilerin, Kıbrıs sorununun Türkiye’deki seçimlere kadar buzdolabında kalacağı gözlemine itiraz etti ve Anastaiadis’in yabancı liderliklerle sıklıkla temas ettiğini, bugün de AB-Batı Avrupa zirvesi için Sofya’da olacağını ve “her fırsatta BM çerçevesinde müzakerelerin yeniden başlaması için çaba harcayacağını” savundu. Prodromu “Bizim taraf, BM Genel Sekreteri’nin bir danışman atama düşüncesine, niyetine ilk andan cevap verdi. Sürekli olumlu ve yapıcı niyetteyiz” dedi.
Rum Yönetiminin, tek yanlı MEB ilan ettiği bölgede “Türk meydan okumalarına karşılık vermek için bir planı olup olmadığı” sorulduğunda ise Prodromu, “ne zaman Kıbrıs Cumhuriyeti aleyhine ihlal ve yasadışı eylem olsa bizim taraf elindeki bütün imkanları kullanıyor ve tepki gösteriyor” dedi, şunları ekledi:
“(Tepki planı) ne ilan edilecek bir şeydir ne de her zaman yayınlanacak bir şeydir. Kesin olan, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin uluslararası meşruiyeti yanına almış olduğu ve egemenlik haklarını da uluslararası hukuk anlaşması yaptığımız komşu devletlerin ve AB üyesi ortaklarımızın işbirliğinde, olması gerektiği gibi kullanmaya devam edeceğidir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.