DOLAR 32,4721 -0.06%
EURO 34,8619 -0.35%
ALTIN 2.447,650,49
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum Sözcü Prodromu; Yunanistan’la birlikteyiz

Rum Sözcü Prodromu; Yunanistan’la birlikteyiz

ABONE OL
30 Temmuz 2019 11:48
Rum Sözcü Prodromu; Yunanistan’la birlikteyiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Fileleftheros gazetesinin haberine göre Rum Sözcü Prodromos Prodromu Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in Güney Kıbrıs ziyaretini değerlendirdi. Prodromu, Miçotakis’in ziyaretini “Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın meydan okumalarla karşı karşıya olduğu kritik bir döneme denk gelen çok önemli bir ziyaret” diye niteledi.
Prodromu Miçotakis ziyaretinin sembolik önemi dışında istişarelerde bulunulması için de bir fırsat olduğuna işaret etti ve “ama ortak süreç belirlenecek demiyorum çünkü ülkelerimiz arasında istişareler sürekli olduğundan, ortak süreç vardır” dedi.
Miçotakis’e bu ziyaretinde Yunanistan Dışişleri, Enerji bakanları ile Yunan Hükümet Sözcüsü’nün eşlik ettiğini belirten Prodromu, geçen günler içerisinde de Yunanistan Milli Savunma Bakanı’nı ağırladıklarını hatırlattı. Prodromu “dolayısıyla, Türkiye’nin bu tahrikkarlığına nasıl son verebileceğimizi ve müzakereler aracılığıyla Kıbrıs sorununun çözümünü nasıl isteyeceğimizi görmek için bütün hassas meselelerde istişareler yapılıyor” ifadesini kullandı.
“Yunanistan’ın Kıbrıs sorunundaki icraatlar konusunda pozisyonunu yeniden teyit etmesine gerek var mı” sorusuna karşılık Prodromu Yunanistan’ın da Güney Kıbrıs’ın da ezelden beridir Kıbrıs sorununa müzakereler aracılığıyla, BM kararlarına ve AB ilkelerine, Uluslararası Hukuka dayalı bir çözümden yana olduğunu” söyledi, şunları ekledi:
“Sürekli devam eden ve şimdi iki devlet lider düzeyinde yeniden teyit etmesi gereken mutabakatlar, Türk tarafının, maalesef yalnız Kıbrıs Cumhuriyeti’ni müzakerelerin yeniden başlama prosedürünü de sınayan faaliyet ve entrikalarının yönetilmesiyle ilgilidir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.