DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20871622,93%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum tarafı referans şartlarında anlaşma istiyor

Rum tarafı referans şartlarında anlaşma istiyor

ABONE OL
28 Ekim 2019 10:02
Rum tarafı referans şartlarında anlaşma istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Fileleftheros gazetesi, “Nihayetinde Üçlü Görüşme Berlin’de… BM Genel Sekreteri’nden Davet Geldi – 25 Kasım Kesinleşti… Elizabeth Spehar Liderlere Anlaşma Yetmez Telkininde Bulundu” başlıklı haberinde, üçlü görüşmenin, Doğu ve Batı Almanya’nın birleşme yıldönümü döneminde gerçekleşeceğini yazdı.
Gazete, Genel Sekreter’in Kıbrıs Geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un, üçlü görüşme öncesinde Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis ile hazırlık görüşmeleri yapmak üzere Ada’ya gelmesinin beklendiğini hatırlattı.
Haberde; Rum yönetiminin, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kıbrıs müzakereleri ve çözüm konusunda bu hafta içinde kaydettiklerini yorumlamak istemediği, Türk tarafından yapılan açıklamaları izlemekte olduğunu ilettiği belirtildi.
Rum Sözcü Prodromos Prodromu’nun, “Türk hükümeti, zaman zaman farklı görüşler ortaya koyuyor ancak BM referans şartlarında mutabakat gerektiğini önceden ortaya koymuştu” dediğine işaret edilen haberde, “Bu açıklama, Kıbrıs Rum tarafının şu andaki talebinin referans şartlarında anlaşma olduğunu gösteriyor” ifadesi kullanıldı.
Habere göre Prodromu, Anastasiadis’in bu konuda BM ile “olumlu ruhla” işbirliği yapmakta olduğunu söyledi. Anastasiadis’in (üçlü görüşme) inisiyatifi devam etmekte olan Genel Sekreter ile işbirliğine odaklandığını belirten Sözcü şunları söyledi:
“Önemli olan, Başkan’ın zaman zaman, yapıcı önerilerde bulunmasıdır. Keza iki liderin Genel Sekreter ile görüşmesi Başkan’ın önerisiydi. Çünkü bizim taraf müzakerelerin malum zeminde, yani müzakerelerin başladığı ortak açıklama, yakınlaşmalar, Genel Sekreter’in 6 maddesi ile yeniden başlamasını istiyor.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.