DOLAR 32,2313 -0.37%
EURO 34,7294 -0.37%
ALTIN 2.387,13-0,22
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum tarafının şartları,  Türk askeri çekilmeli Maraş iade edilmeli”

Rum tarafının şartları, Türk askeri çekilmeli Maraş iade edilmeli”

ABONE OL
22 Temmuz 2019 06:11
Rum tarafının şartları,  Türk askeri çekilmeli Maraş iade edilmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum yönetimi yeni bir strateji çerçevesinde “A- Müzakereler başlamadan önce Türkiye’nin Maraş’ı iade etmesini, B- Türk askerinin çekilmeye başlamasını ve C- Avrupa Konseyi tarafından KKTC’de nüfus sayımı yaptırılarak TC kökenlilerin ne kadar, Kıbrıslı Türklerin ne kadar olduğu belirlenmesini” isteyecek
Simerini gazetesi “Gayrı Resmî Crans Montana: Müzakerelerin Başlamasına Üç Ön Şart” başlıklı haberinde, Akıncı-Anastasiadis arasında yapılacak yeni görüşmenin, Crans Montana’da resmî konferansta nelerin görüşüleceğinin netleştirileceği gayrı resmî bir konferans çağrılıp çağrılamayacağını göstereceğini kaydetti.
Gazete, Rum yönetiminin yeni bir strateji çerçevesinde “A- Müzakereler başlamadan önce Türkiye’nin Maraş’ı iade etmesi, B- Türk askerinin çekilmeye başlaması ve C- Avrupa Konseyi tarafından KKTC’de nüfus sayımı yaptırılarak TC kökenlilerin ne kadar, Kıbrıslı Türklerin ne kadar olduğu belirlenmesi” şartlarını incelemesi gerektiğini savundu.
“MÜZAKEREYE ŞİMDİ GİTMEYELİM”
Fileleftheros “Müzakereye Şimdi Gitmeyelim” başlıklı analiz haberinde “Attila’nın istilası” olarak nitelediği Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri ve “tehditlerinden” sonra ve şimdi müzakerelere gidilmesinin büyük bir hata olacağı görüşü ortaya konuldu.
Genel Sekreter’e 2003’te mektup göndererek müzakerelere katılmaya hazır olduğunu ileten müteveffa Rum Yönetimi eski Başkanı Tasos Papadopulos’un yaptığı hatanın aynısını şimdi de Anastasiadis’in yapmakta olduğuna işaret edilen haberde, şu ifadelere yer verildi:
“Anastasiadis, Türkiye Kıbrıs MEB’inde ve Kıbrıs kıta sahanlığında olduğu sürece müzakerelere gitmemelidir. Bunu yaparsa, Kıbrıs’ı ve halkını kendisi incitmiş ve hepimize, ‘belki de Kıbrıs MEB’inde kaynak aramamalıydı’ çok yanlış mesajını vermiş olacak.”
****

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.