DOLAR 32,5059 -0.12%
EURO 35,0025 0.3%
ALTIN 2.422,770,03
BITCOIN 2086616-3,44%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum tehdit savurdu;   Türklere bedel ödetiriz

Rum tehdit savurdu; Türklere bedel ödetiriz

ABONE OL
23 Şubat 2018 13:21
Rum tehdit savurdu;   Türklere bedel ödetiriz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum  Başkanlar Konseyi yaptığı toplantıda, Doğu  Akdeniz’de yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, AB’nin Türkiye’ye karşı Güney Kıbrıs’a  daha güçlü destek vermemesi halinde,26 Mart’ta Varna’da yapılacak AB-Türkiye zirvesini hüsrana uğratacak eylemlerde bulunma kararı aldı

Eylemler arasında ,“Türk vatandaşlarına vize verilmesi konusunun bloke edilmesi, Türkiye’nin aday ülke statüsünün, göçmenler ve mülteciler için verilen ekonomik yardımın kesilmesi ve KKTC’ye Avrupa ödeneği aktarılmasının kesilmesini” de var
Önerilen eylemler arasında ise “KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki geçiş noktalarının kapatılması, KKTC yetkililerinin “Kıbrıs Cumhuriyeti” pasaportlarının iptali” de yer alıyor

 

Kıbrıs Rum tarafı Türkiye’nin, Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri konusunu Brüksel’e götürmeye karar verdi ve atacağı adımları önceki  sabah Başkanlık Sarayı’nda düzenlenen Gayrı Resmî Siyasi Parti Başkanları Konseyi’nde kararlaştırdı.
Rum yönetiminin artık ses tonunu yükselteceğini ve Avrupa Birliği’ndeki ortaklarını “Doğu Akdeniz’deki egemenlik haklarını kullanmasına etkin destek” beklediğini, aksi halde tavrını değiştireceği, Türkiye için bedel Avrupalı ortaklarına da baş ağrısı yaratacak şekilde davranacağı”  tehdidinde bulunacağı haber verildi.
Fileleftheros haberi “Türkiye’ye Karşı Tedbir… Lefkoşa Tonları Yükseltiyor ve Avrupalı Ortaklarını Uyarıyor… Brüksel’den Etkin Destek Talep Ediyor” başlık ve spotlarıyla manşete çekti ve Rum yönetiminin, “Türkiye’ye bedel yaratacak çabalarında belirleyici rol oynayabilecek ülkelerle direkt iletişim içerisinde bulunduğunu” yazdı.
Gazete, Rum yönetiminin Avrupalı ortaklarından, “münhasır ekonomik bölgesinde egemenlik haklarını” kullanmasına etkin destek talep edeceğini, beklediği destek verilmezse 26 Mart’ta Varna’da yapılacak AB-Türkiye zirvesini hüsrana uğratacak eylemlerde bulunmakta tereddüt etmeyeceğini yazdı.
Anastasiadis’in Gayrı Resmi Avrupa Birliği Zirvesi için Brüksel’e gidişi öncesinde, atılacak adımları belirlemek üzere Gayrı Resmi Siyasi Parti Başkanları Konseyi’ni önceki sabah topladığını hatırlatan gazete Rum tarafının, Doğu Akdeniz’deki gelişmelere ve Türkiye’nin tavrına göre uygulayacağı “tepki önlemlerine” atıf yaptı.
Gazete “Türk vatandaşlarına vize verilmesi konusunun bloke edilmesi, Türkiye’nin aday ülke statüsünün, göçmenler ve mülteciler için verilen ekonomik yardımın kesilmesi ve KKTC’ye Avrupa ödeneği aktarılmasının kesilmesini” Rum yönetiminin “sadağındaki” tepki önlemleri arasında sıraladı.
SERT ÇİZGİDE YENİ STRATEJİ
Politis “Başkanlar Konseyi’nde Yeni Strateji… Sert Çizgi ile Flört Ediyor” başlıklı haberinde önceki gün sabah Saray’da gerçekleşen Gayrı Resmî Siyasi Parti Başkanları Konseyi’nde Anastasiadis’e, teknokratlarının önerilerine ilaveten bir dizi tedbir ve hareket tarzı önerildiğini bildirdi.
Gazeteye göre önerilenler arasında KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki geçiş noktalarının kapatılması, KKTC yetkililerinin “Kıbrıs Cumhuriyeti” pasaportlarının iptali de bulunuyor.

ÖNLEMLER
Gazete, önceki günkü toplantı sonrasında yapılan açıklamaya dayanarak Anastasiadis’in Brüksel’e gidişi ışığı altında Rum yönetiminin şu önlemleri almaya yöneldiğini yazdı:
“-Güvenlik Konseyi’ne başvuru,
-Avrupa Birliği kurumlarına başvuru,
-Kayıpların Avrupa ödeneği kullanılarak kapatılan çöplükte olabileceği açıklaması nedeniyle Kıbrıs Türk toplumunun AB tarafından finanse edilmesi konusunun gündeme getirilmesi,
-Türkiye-AB Gümrük Birliği’nin yükseltilmesine ilişkin her türlü görüşmenin Kıbrıs Rum tarafınca dondurulması,
-MEB’deki durum devam ettiği sürece müzakere masasına dönülmemesi”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.