DOLAR 32,3823 0.19%
EURO 35,0961 -0.03%
ALTIN 2.325,220,26
BITCOIN 2280357-0,35%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum Ulusal Konsey Toplantısı sona erdi

Rum Ulusal Konsey Toplantısı sona erdi

ABONE OL
04 Ekim 2021 15:23
Rum Ulusal Konsey Toplantısı sona erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum haber kaynaklarına göre iki saat süren Ulusal Konsey toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Marios Pelekanos açıklamalarda bulundu.

Pelekanos açıklamasında, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, siyasi parti başkanlarını gelişmeler ve diyaloğun yeniden başlaması çabaları hakkında bilgilendirdiğini söyledi.

Pelekanos, Anastasiadis’in ayrıca New York’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile gerçekleştirdiği görüşme ile gayriresmi üçlü görüşmede olanlar konusunda da parti başkanlarına ayrıntılı bilgi verdiğini ifade etti.

Parti başkanlarının çeşitli konulardaki düşüncelerini ortaya koyduğunu, Anastasiadis’in ise bunları dikkatlice dinlediğini, bunun ardından ise yapıcı bir ortamda görüş alışverişinde bulunulduğunu ifade eden Pelekanos, Anastasiadis ve Hükümetin, BM Genel Sekreteri’nin, Tatar-Anastasiadis-Guterres görüşmesinde üzerinde anlaşamaya varılanları ileriye götürmesini, ayrıca müzakerelerin yeniden başlaması ve sürecin ilerleyebilmesi için Guterres’in özel temsilci atamasını beklediğini de söyledi.

Bir başka haber kaynağına göre bir soru üzerine Pelekanos, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, iki toplum liderinden, çıkmazın aşılması amacıyla fikir ve önerilerini sunmasını istediğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.