DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2077990-1,24%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum yanlısı Mogherini;  Türkiye Doğu Akdeniz’deki eylemlerine son vermeli

Rum yanlısı Mogherini; Türkiye Doğu Akdeniz’deki eylemlerine son vermeli

ABONE OL
14 Ekim 2019 07:36
Rum yanlısı Mogherini;  Türkiye Doğu Akdeniz’deki eylemlerine son vermeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Fileleftheros gazetesi, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’e Maraş konusunda gönderdiği mektubu yayınladı.
Habere göre Mogherini, Hristodulidis’e gönderdiği mektupta, BM Güvenlik Konseyi’nin 550 sayılı kararının, AB’nin Maraş konusundaki “pusulası olma” niteliği taşıdığını vurguladı.
Gazete, Mogherini’nin bu mektubunun, Hristodulidis’in Brüksel’den Maraş’ın açılması ve Maraş’tan istifade edilmesine yönelik “Türk tehditlerine” müdahale etmesi talebi doğrultusunda gönderildiğini yazdı.
Habere göre Mogherini, mektubunda Türkiye’nin ilan edilen niyetleri konusunda endişe duyduğunu ve konuyu BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştüğünü belirtirken, tüm tarafların Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulunması için, müzakerelerin yeniden başlaması yolunu araması gerektiğini vurguladı.
Mogherini ayrıca, AB’nin Türkiye’ye, Doğu Akdeniz’deki eylemlerine son vermesi ve müzakere sürecinin yeniden başlamasına yönelik olumlu bir ortam yaratılmasına katkı koyması için müdahale etmeye devam edeceğini kaydetti.
Gazete, Mogherini’nin bu mektubunun, Rum Yönetimi’ne, AB’nin Türkiye ile yapacağı görüşmelere ve telkinlere Maraş konusunun da eklenmesini isteme imkanı sunduğunu belirterek, AB’den Türkiye’ye Suriyeli mülteciler için verilecek 3 milyar Euro’luk yardım paketi öncesinde, bu mektubun değerlendirilmesinin önem taşıdığına işaret etti.
Haberde, Brüksel’deki bazı çevrelerin ise, Türkiye’nin Kıbrıs ile ilgili taleplerinden, AB’den yardım paketi almak için vazgeçmesinin mümkün olmadığı değerlendirmesini yaptıkları kaydedildi.
Gazete ayrıca, Mogherini’nin mektubunun, AB Komisyonu ile AB’nin Genişlemeden Sorumlu Eski Komseri Stefan Fule’nin, Maraş’ın açılmasının Kıbrıs sorununun çözümüyle bağlanması konusundaki daha önceki argümanını düzelttiğine ve Avrupa Parlamentosu’nun Maraş konusundaki tezine uyumlu olduğuna da işaret etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.