DOLAR 32,6019 0.39%
EURO 34,8214 0.24%
ALTIN 2.491,970,31
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum yanlısı Palmer;  Türkiye sondaj faaliyetlerini durdurmalı

Rum yanlısı Palmer; Türkiye sondaj faaliyetlerini durdurmalı

ABONE OL
11 Kasım 2019 08:38
Rum yanlısı Palmer;  Türkiye sondaj faaliyetlerini durdurmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ – ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer, ülkesinin, “Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerinin tahrikkar olduğu, iki taraf arasındaki güveni zedelediği ve Kıbrıs sorununun çözüm çabalarını zayıflattığı” görüşünü Türkiye’ye ilettiğini söyledi.
Fileleftheros ve diğer gazetelere göre Palmer, Atina ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’nin, Kıbrıs açıklarındaki sondaj girişimleriyle ilgili kaygılarını Türkiye’ye ilettiğini söyledi ve “bunlara, Kıbrıs’ın kendi MEB’i addettiği bölgedekileri ve özellikle ABD’nin, uluslararası deniz hukukuna göre yasadışı olarak tabir ettiği, Mağusa kıyılarına 12 deniz mili mesafedeki sondajı da dahildir” dedi.
Kıbrıs sorununa da değinen Palmer, çözüm çerçevesinin BM tarafından ve Güvenlik Konseyi’nin bir dizi kararıyla belirlendiğini söyledi ve “bu yönde olacak referans şartlarında anlaşma olmasını istiyoruz. Kıbrıs sorununun çözümü bölgedeki istikrarın sağlamlaşmasına yardımcı olacak” görüşünü ortaya koydu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.