DOLAR 32,4071 0.22%
EURO 35,1035 -0.05%
ALTIN 2.325,440,27
BITCOIN 2267552-1,86%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum Yönetimi Aydın Akkurt’a dava açmaya hazırlanıyor

Rum Yönetimi Aydın Akkurt’a dava açmaya hazırlanıyor

ABONE OL
21 Kasım 2017 08:56
Rum Yönetimi Aydın Akkurt’a dava açmaya hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum gazeteciler cemiyeti ile AB tarafından finanse edilen iki toplumlu “Irkçılıkla Mücadele Örgütü” nün girişimleri sonrasında Rum Yönetimi’nin VOLKAN Gazetesi ve KIBRIS VOLKAN HABER SİTESİ sahibi Aydın Akkurt hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde dava açmaya hazırlandığı bildirildi. Rum Yönetimi geçtiğimiz yıllarda da böyle bir girişimde bulunurken, VOLKAN Gazetesi’nin “iki toplum arasında düşmanlığı körüklediğini, birleşik Kıbrıs’ın oluşumunu engellediğini ve ırkçı yayınlar yaptığını “ ileri sürmüştü.

AKKURT’UN AÇIKLAMASI
Rum Yönetimi’nin bu girişimi sonrasında açıklama yapan Aydın Akkurt şunları söyledi;
“Rum Yönetimi’nin gazetemize ve şahsıma karşı yaptığı bu girişim ilk değil. Bu konuda “Barış Gazeteciliği” projesini finanse eden AB’nin de yayınlarımızdan rahatsız olduğunu biliyoruz. VOLKAN gazetesi yaptığı yayınlar ile iki toplum arasındaki düşmanlığı körüklemiyor. Böyle bir niyetimiz de yok. Biz, geçmişte yaşananları halkımıza hatırlatıyor, dikkatli ve uyanık olunması gerektiğini söylüyoruz. Çünkü geçmişini bilmeyen halkların geleceği olamaz. Rum Yönetimi geçmişte de beni ve ulusal davayı savunanları, “çözüme karşı engel oluşturanlar ve etkisizleştirilmesi gerekenler” listesine almıştı. AB’nin belirlediği şekilde barış gazeteciliği yapanlar iki toplum arasında düşmanlık oluşmasın diyerek Güney Kıbrıs’ta Türklere yapılan saldırıları gizlerken, biz bu haberleri yayınlıyoruz. Yayınlıyoruz ki, halkımız neler olduğunu öğrensin. Bunun da ırkçılık ve düşmanlıkla bir alakası yok. Yaşanmış olayları yayınlıyoruz ve bu da basın özgürlüğü kapsamındadır. Bizi AİHM’de yargılayacak ve Avrupa zindanlarına koyacak bir güç yoktur. Avrupa zindanlarına girmektense vatan bildiğimiz topraklarda ölürüz. Ve kimse kusura bakmasın, biz barış gazetecileri değil, bu halkın gazetecileriyiz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.