DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20596240,63%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum Yönetimi Başkanı  Anastasiadis;  Güzelyurt’un büyük bölümünü aldık

Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis; Güzelyurt’un büyük bölümünü aldık

ABONE OL
12 Ekim 2020 12:51
Rum Yönetimi Başkanı  Anastasiadis;  Güzelyurt’un büyük bölümünü aldık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Alithia gazetesinin haberine göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis toprak düzenlemeleri konusunda açıklamada bulundu ve şunları söyledi;
“Diyaloğun yeniden başlaması şartlarının yaratılması hedefinin başarılması gerekir. Bu tehditlerle, emrivakilerle, savaş gemileri eşliğindeki araştırma veya sondaj gemilerinin Kıbrıs MEB’i içerisinde bulunmasıyla olamaz. Bana, Maraş konusu engel teşkil edebilir mi diye soracaksınız. Zannederim, hayır. Çünkü 6 madde (gazeteye göre Guterres Çerçevesini kast etti) toprak düzenlemeleri maddesini de içeriyor. Bu Maraş’ı da Omorfo’nun büyük kısmını da içeren toprak düzenlemeleri haritasının sunulduğu günlere ulaşana kadar Kıbrıs Rum tarafının, Maraş da Omorfo da (Güzelyurt) ve diğer bazı bölgeler de dâhil, ezelden beridir gündeme getirdiği bir şeydi.”
Gazete Anastasiadis’in, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in adını zikretmeksizin, Türkiye’ye yaptırımlara itiraz eden ülkelerin ana argümanının, Yunanistan ile gerilimin düşürülmesi başarılmışken bunu Kıbrıs için de yapmaları maksadıyla kendilerine fırsat verilmesi olduğunu belirterek “Bazıları, Yunanistan için aldığımız inisiyatiflerin bir benzerini Kıbrıs için de yapmamızda sizi rahatsız eden ne? Bugün istediğiniz şeyin iki ay sonra olmasında sizi rahatsız eden ne? diye sordu” ifadesini kullandı.
Gazeteye göre, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un yeni inisiyatifi ile ilgili bir soruya karşılık Anastasiadis, önce KKTC’deki cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk sonuçlarının beklendiğini belirtti, Lute’un yeniden gelip gelmeyeceği konusunda bilgisi bulunmadığını kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.