DOLAR 32,5568 0.21%
EURO 34,9769 0%
ALTIN 2.456,760,86
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum Yönetimi iyice azıttı… Fatih’in personeline tutuklama emri

Rum Yönetimi iyice azıttı… Fatih’in personeline tutuklama emri

ABONE OL
09 Haziran 2019 19:40
Rum Yönetimi iyice azıttı… Fatih’in personeline tutuklama emri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Yönetimi , Mayıs ayından beridir Baf’ın 36,50 deniz mili açığında bulunan Fatih sondaj gemisinde çalışanların bütün verilerini elde ederken, Fatih çalışanları ve Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi (TPAO) ile işbirliği yapan şirketlerin yetkilileri hakkında tutuklama emri çıkardı.
Rum Yönetimi’nin Fatih personeli ve TPAO ile işbirliği yapan şirket yetkililerinin isim ve adreslerini üçüncü tarafların işbirliğiyle topladığı ve şu anda tahmini 25 tutuklama emri çıkardığı bildirildi.
Rum basını Türkiye’nin, Baf açıklarında bulunan Fatih’ten sonra Yavuz isimli sondaj gemisini, Temmuz’da Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisini birçok sismik araştırma yaptığı bölgeye göndereceği, bir sonraki hedefinin de Ağustos’ta Meis bölgesi olacağı bilgilerini paylaştı.
Rum gazeteleri, Rum Yönetimi’nin Fatih’in bütün personeli ve işbirliği yapan şirketlerin yetkilileri hakkında toplu “tutuklama emri” çıkardığını yazdı.
Fileleftheros “Adresler ve İsimler” başlığıyla manşete çektiği haberinde Rum Yönetimi’nin, Mayıs ayından beridir Baf’ın 36,50 deniz mili açığında bulunan Fatih sondaj gemisinde çalışanların bütün verilerini elde ettiği, Fatih çalışanları ve Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi (TPAO) ile işbirliği yapan şirketlerin yetkilileri hakkında tutuklama emri çıkardığını yazdı.
Haberde Rum Yönetimi’nin Fatih personeli ve TPAO ile işbirliği yapan şirket yetkililerinin verilerini (isim ve adresler) üçüncü tarafların işbirliğiyle topladığı ve şu anda tahmini 25 tutuklama emri çıkardığı öne sürüldü.
Fatih’te İngiltere gibi çeşitli ülkelerden ve Türkiye’den personel bulunduğu ve Türkiye’nin bu aşamada, ikisi Amerikan biri Hırvat olmak üzere, sondaj konularında uzman üç şirketle işbirliği yaptığı bilgisi aktarıldı.
Gazete edindiği bilgilere dayanarak Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi olan Yavuz’u da Temmuz ayında Karpaz körfezine göndereceğini, Yavuz’un demirleyeceği noktada, Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma geminin geçmişte birçok sismik araştırma yaptığına işaret etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.