DOLAR 32,3777 0.16%
EURO 34,9620 -0.34%
ALTIN 2.323,480,19
BITCOIN 2259752-0,63%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum Yönetimi rahat durmuyor…  TPAO yöneticilerini hedef aldılar

Rum Yönetimi rahat durmuyor… TPAO yöneticilerini hedef aldılar

ABONE OL
17 Ekim 2019 07:26
Rum Yönetimi rahat durmuyor…  TPAO yöneticilerini hedef aldılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Yönetimi , Avrupa Birliği’nin Türkiye aleyhinde hedeflenen önlemlerinde yer alacak olan kişiler listesine eklenebilecek olan bir isim listesi hazırladığı bildirildi.
Listenin üst sıralarında Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı Şirketini yöneten ve Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yürüttüğü sondaj faaliyetlerinde yer alan kişiler bulunuyor.
Politis gazetesi “İsim ve Soyadıyla Yaptırımlar- TPAO Şirketinin Üst Düzey Yöneticileri Hedefte” başlıklı haberinde, Rum hükümetinin Avrupa Birliğinin (AB) Türkiye aleyhinde hedeflenen önlemlerinde yer alacak olan kişiler listesine eklenebilecek olan bir isim listesi hazırladığını yazdı.
Gazete, AB Dış İlişkiler Konseyi tarafından “Kıbrıs MEB’indeki yasadışı Türk sondajlarına karışan gerçek ve tüzel kişileri hedef alacak olan kısıtlayıcı önlemler alınmasına ilişkin siyasi bir kararın kabul edilmesinin, elle tutulur önlemler çerçevesine dahil edilebilecek olan şirketler ve isimlerle ilgili bir listenin son halini alması için, hükümet tarafından perde gerisinde faaliyetlerin başlamasına yön verdiğini” öne sürdü.
Listenin üst sıralarında Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı Şirketini yöneten kişilerin yer aldığını yazan gazete, başlangıçta listeye Türkiye devlet yetkilileri ve bakanlarının isimlerinin eklenmesinin talep edilip edilmeyeceğinin de düşünüldüğünü fakat bu fikrin terk edildiğini, çünkü böyle bir şey için gerekli desteği bulunmayacağını ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.