DOLAR 32,5635 0.04%
EURO 35,0216 0.46%
ALTIN
BITCOIN 2095894-4,00%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Rum Yönetimi;  Savunma zırhımızı güçlendirdik

Rum Yönetimi; Savunma zırhımızı güçlendirdik

ABONE OL
10 Ağustos 2020 09:57
Rum Yönetimi;  Savunma zırhımızı güçlendirdik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETSİ- Fransız savaş gemileri Mari’deki deniz üssü genişletilene kadar Limasol veya Larnaka limanlarına demirleyecek
Baf’taki “Andreas Papandreu1’ hava üssü de bölgedeki operasyonlara katılan Fransız savaş uçakları tarafından kullanılacak
Rum Milli Muhafız Ordusu envanterindeki Fransız menşeli silah sistemleri yükseltilecek ve Güney Kıbrıs MEB’inin tamamını kapsayacak yeni radar sistemleri kurulacak
Haftalık Simerini; “Kıbrıs-Fransa Savunma Anlaşması ‘Game Changing’” başlığıyla verdiği haberinde, Fransa ile Güney Kıbrıs arasındaki “savunma anlaşmasının” 1 Ağustos itibarıyla yürürlüğe girmeye başlamasının bölgedeki jeopolitik dengeler açısından çok önemli addedildiğini yazdı.
Fransa’nın Güney’de hava ve deniz varlığı göstermesinin, Rum yönetiminin “savunma zırhı” düzeyini yükselttiğini kaydeden gazete, anlaşmanın “kamuoyu önünde konuşulmayanlara” dayanarak Fransa ile anlaşmanın öngördüklerine dair şu bilgileri verdi:
“Fransız Deniz Kuvvetleri’nin daimi varlığı için Kıbrıs limanının kullanılması. Mari’deki deniz üssü yükseltilene kadar Limasol veya Larnaka limanının kullanılacağı işitiliyor. Son zamanlarda, Limanlar Başkanlığı’nın Milli Muhafız Ordusu üssü bitişiğinde bulunan alanın Fransa’nın ihtiyaçlarına uygun şekillendirilmesi için tahsis etmesi düşünülüyor.
Baf’taki ‘Andreas Papandreu’ hava üssü, bölgedeki misyonlara veya operasyonlara katılan Fransız savaş uçakları tarafından konuşlanma ve kullanımı için düşünülüyor.
Fransa, iki silahlı kuvvetlerin izlediği taktiklerin uyumlaştırılması maksadıyla ilk yıl için bölgede büyük bir hava deniz tatbikatı düzenlemeyi üstleniyor.
Fransa, Kıbrıs’ı ülke ölçülerine uyumlu yüzer imkânlarla takviye etmeyi inceleyecek.
Milli Muhafız Ordusu envanterindeki Fransız menşeli silah sistemleri derhal yükseltilecek ve Kıbrıs MEB’inin tamamını kapsayacak bir radar gibi yeni nesil sistemler ilave edilmesi ivedilikle incelenecek.”
FRANSA’NIN DOĞU AKDENİZ’E “GERİ DÖNÜŞÜ”…
Haftalık Kathimerini; “Fransa’nın Doğu Akdeniz’e Dinamik Dönüşü” başlıklı haberinde, Rum-Fransız anlaşmasının yürürlüğe girmesi ile “Fransa’nın Doğu Akdeniz bölgesine ‘geri dönüşüne’ dair jeopolitik bir adım atılmış olduğunu yazdı.
Gazete, Rum tarafındaki diplomatik bir kaynağa dayanarak, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un büyük patlama yaşanan Beyrut’a gitmesi ve orada cereyan edenlerin Fransa’nın kaybettiği zemini geri kazanma arzusundan ayrı düşünülemeyeceğini, bu durumun, bölgede rol edinmeye çalışan Güney Kıbrıs’ın da işine geldiğini ekledi.
Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in siyasi parti başkanları ile son yaptığı bilgilendirme toplantısında söylediklerinden, Rum Yönetimi’nin, sağlayacağı kolaylıklara karşılık Fransa’dan “üçüncü ülke saldırısı durumunda aktif destek alacağının” anlaşıldığını kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.