DOLAR 32,3717 0.16%
EURO 34,9790 -0.28%
ALTIN 2.324,300,22
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum Yönetimi;        Türkiye’ye yaptırım uygulanmalı

Rum Yönetimi; Türkiye’ye yaptırım uygulanmalı

ABONE OL
24 Haziran 2019 13:22
Rum Yönetimi;        Türkiye’ye yaptırım uygulanmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Yönetimi’nin, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi’ni “işgal” ettiği gerekçesiyle Türkiye’ye yaptırım uygulanması için verdiği mücadeleyle Ankara’nın, AB üyesi ülkelere (Güney Kıbrıs hariç) gönderdiği non-paper (belge olmayan belge) Rum basınında ele alındı.
Fileleftheros gazetesi manşetten verdiği “Ankara’dan Non Paper-MEB Konusuna Mesafeli Kalması İçin AB’ye Çağrıda Bulunuyor- Doğal Gaz ile İlgili Ortak Komite İçin Şantaj Yapıyor” başlığıyla manşetten verdiği haberinde, Rum Yönetimi’nin, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi’ni “işgal” ettiği gerekçesiyle Türkiye’ye maliyete neden olacak yaptırımların uygulanması için verdiği diplomatik mücadelenin, sadece Avrupa Konseyi zirvesi kararıyla değerlendirilemeyeceğini, mücadelenin esas şimdi başlayacağını belirtti.
Rum Yönetimi’nin, Ankara’ya yönelik yaptırımların uygulanması için azalmayan bir hızla çabalarını sürdürmek zorunda olduğunu yazan gazete, Rum Yönetimi’nin karşısında sadece Türklerin değil İngiltere’nin de bulunacağına dikkati çekti.
Ankara’nın ise Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi’ni grileştirme çabasını artırdığını ve kendi koşullarını ortaya koyduğunu yazan gazete, Ankara’nın, Türk-Yunan ilişkilerinde ve Kıbrıs sorununun çözüm perspektiflerinin kötüleşmesi şeklindeki net uyarılarla birlikte AB’den, “MEB” konusuna mesafeli yaklaşmasını talep ettiği, AB üyesi 27 ülkeye-Güney Kıbrıs hariç-“non paper” (belge olmayan belge) gönderdiğini belirtti.
Habere göre Ankara, AB üyesi 27 ülkeye gönderdiği “non paper” içerisinde, çözüm olarak, Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların katılımıyla ortak bir enerji komitesi kurulması önerisini yinelerken bunun aksi durumunda kıta sahanlığındaki haklarını korumaya kararlı şekilde devam edeceğini ifade etti.
“Non paper” içerisinde ayrıca Kıbrıslı Rumların tek taraflı hidrokarbon faaliyetlerini durdurmadığı veya hidrokarbon konusunda karar alma mekanizmalarını resmileştirmek için Kıbrıslı Türklerle iş birliğini sağlamadığı sürece Kıbrıslı Türklerin bölgedeki deniz kaynakları haklarını korumaya kararlı olunduğuna da dikkat çekildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.