DOLAR 32,4659 -0.07%
EURO 34,8085 -0.52%
ALTIN 2.442,860,29
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum-Yunan ikilisi askeri tatbikatlara ağırlık verdi… Tatbikat üzerine tatbikat

Rum-Yunan ikilisi askeri tatbikatlara ağırlık verdi… Tatbikat üzerine tatbikat

ABONE OL
08 Kasım 2019 09:48
Rum-Yunan ikilisi askeri tatbikatlara ağırlık verdi… Tatbikat üzerine tatbikat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır, Girit bölgesinde “Medusa 19” kod isimli ortak askerî tatbikat icra ederken, geçtiğimiz gün de “İlektra” kod isimli tatbikat gerçekleştirildi.
Önümüzdeki Çarşamba günü de Güney , Fransa, Birleşik Krallık, ABD, Yunanistan ve İsrail’in katılımıyla “Nemesis 2019” kod isimli çok uluslu askerî tatbikat icra edilecek.
Rum yönetimi, kendi birimleri ve askeri alanda işbirliği yaptığı ülkelerle birlikte askerî ve sivil eğitim, hazırlık ve işbirliği tatbikatları icra ediyor.
Politis’in haberine göre Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır’ın Girit bölgesinde “Medusa 19” kod isimli ortak askerî tatbikat icra etti. tatbikatın önceki günkü son aşamasını, Atina’da gerçekleştirilen üçlü savunma bakanları toplantısına katılan Rum, Yunan ve Mısır savunma bakanları da izledi.
Rum Savunma Bakanı “Medusa 9”un son bölümünün tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada tatbikata iştirak eden 3 ülke silahlı kuvvetlerinin yüksek eğitim, işbirliği, operasyonel hazırlık ve profesyonel eğitim seviyesinde olduğunu saptadıklarını belirterek katılımcıları kutladı.
Rum Yönetimi ise radyoaktif madde sızıntısı vakalarıyla mücadele kapsamında önceki gün “İlektra” kod isimli bir tatbikat icra etti. Radyoaktif madde nakliyesi sırasında meydana gelen trafik kazası senaryosunun canlandırıldığı tatbikata Rum polisi, itfaiyesi, sağlık ve diğer ilgili birimler katıldı.
Bu arada Rum Yönetimi, Fransa, Birleşik Krallık, ABD, Yunanistan ve İsrail’in katılımıyla önümüzdeki çarşamba günü “Nemesis 2019” kod isimli çok uluslu askerî tatbikat icra edilecek. 4 aşamalı tatbikatta arama-kurtarma, asimetrik terör tehditleri ve suni adacıklar-sondaj platformlarında deniz kirliliği ile mücadele senaryoları canlandırılacak.
Öte yandan Fileleftheros Rum,Yunan ve Mısır silahlı kuvvetlerinin katılımıyla Girit bölgesinde icra edilen ve Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis’in de izlediği “Medusa 9” kod isimli askerî tatbikatın son aşaması sırasında Türk savaş uçaklarının Kuzey ve Güneydoğu Ege’de uçuş yaparak “meydan okuduğunu” öne sürdü.
Gazete “Medusa 9 Sırasında Türk Meydan Okumaları…. Savunma Bakanı Savvas Angelidis’in Gözü Önünde” başlıklı haberinde Türk savaş uçaklarının görülmesi üzerine Kasteli ve Suda askerî üslerindeki savaş pilotlarının alarma geçtiğini yazdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.