DOLAR 32,5635 0.04%
EURO 35,0216 0.46%
ALTIN
BITCOIN 2095894-4,00%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Rum-Yunan ikilisinin şartları bitmiyor…  “Garantiler görüşülmeli”

Rum-Yunan ikilisinin şartları bitmiyor… “Garantiler görüşülmeli”

ABONE OL
04 Ekim 2018 11:29
Rum-Yunan ikilisinin şartları bitmiyor…  “Garantiler görüşülmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ-Politis gazetesi , Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias’ın Pazartesi günü Yunan Devlet Televizyonu ERT’ye yaptığı açıklamada, “Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin başlaması öncesinde garantör devletlerin garantileri ve ittifak anlaşmasını görüşmek amacıyla genişletilmiş temaslarda bulunmaları gerektiği” tezini yinelediğini yazdı.
Kocias, Crans Montana zirvesi sonrasında Kıbrıs Rum tarafına sorumluluk yüklenmemesini başarı olarak nitelediği açıklamasında, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo’yla yapacağı görüşmenin, “bir Kıbrıs Dışişleri Bakanı’nın ABD Dışişleri Bakanıyla yapacağı ilk yüz yüze görüşme olmasından ötürü Kıbrıs Cumhuriyeti’nin düzeyinin yükseltildiği anlamı taşıdığını” da iddia etti.
ABD’de, Güney Kıbrıs’a uygulanan silah ambargosunun kaldırılmasının güçlü bir şekilde tartışılmaya başlandığını da öne süren Kocias, ABD’li “Exxon Mobil” şirketinin Kasım ayında Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) yapması planlanan araştırmalara da değindi.
Gazete, Kocias’ın, “Exxon Mobil’in” sondaj platformunun “yalnız olmayacağını” söylediğini ve bu sözüyle bölgede ABD askeri varlığının artacağını ima ettiğini de vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.