DOLAR 32,4581 -0.11%
EURO 34,7511 -0.66%
ALTIN 2.437,000,05
BITCOIN 2063202-1,30%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum-Yunan ikilisinin yeni hedefi

Rum-Yunan ikilisinin yeni hedefi

ABONE OL
12 Kasım 2017 19:48
Rum-Yunan ikilisinin yeni hedefi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum yönetiminin, AB’nin çekirdek unsurunun desteğini de alarak jeostratejik olguları kendi lehine değiştirmek istediği, en üst hedefinin de, Rum tarafındaki başkanlık seçimlerinden sonra müzakereler yeniden başladığında Güvenlik/Garantiler başlığını Avrupa kapsamına sokmak olduğu haber verildi.
Fileleftheros “AB Üzerinden Güvenliği Kilitliyor… Lefkoşa’dan, Ankara’nın Bölgedeki Planlamalarını Alaşağı Eden Hareketler” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Rum yönetiminin Fransa, Almanya ve İtalya gibi Avrupa ülkelerinin de işbirliği ve katılımıyla bölgedeki rolünü yükseltmesinin kendisine Kıbrıs müzakereleri sırasında da çok güçlü bir silah sağladığını yazdı.
Habere göre Rum yönetimi, Kıbrıs sorununda, Doğu Akdeniz’in güvenliği alanında Avrupalıların çıkarları aleyhine olacak bir anlaşmanın, ortakları tarafından zor kabul edileceğini değerlendiriyor. Bu hedefe de şu üç ayak üzerinden ulaşmayı hedefliyor:
“1-Savunma alanında, daimi Yapısal İşbirliği-PESCO’ya katılımının dışında kendi silahlanma programını ileri götürüyor.
2-Siyasi alanda 20-21 Kasım’da Rum tarafında, Mısır ile ikili ve Yunanistan’ın da katılımıyla üçlü görüşme gerçekleşecek. Ocak ayının ilk haftasında da 7 Güney Avrupa ülkesinin liderleri bir araya gelecek ve hemen ardından Ürdün ile üçlü görüşme yer alacak. İsrail ile üçlü görüşme tarihinin de kesinleşmesi bekleniyor.
3-Enerji alanında, 2018 sonbaharında yapılacak açıklamalar kilometre taşı olacak.”
Gazete, bölgedeki gelişmelerin, özellikle de son hafta içerisinde Lübnan’da cereyan edenlerin Rum yönetiminin bu planları açısından olumlu olduğunu; Fransa, Almanya ve İtalya’nın ilgisini ve bölgedeki varlığını güçlendirdiğini de vurguladı.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.