DOLAR 32,5401 0.16%
EURO 34,7519 0.02%
ALTIN 2.488,980,21
BITCOIN 20739723,50%
Lefkoşa
°

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum zihniyeti değişmedi

Rum zihniyeti değişmedi

ABONE OL
26 Mart 2019 22:09
Rum zihniyeti değişmedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ – Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, uluslararası bir bilimsel çalışma için Larnaka Havaalanı’ndan adaya gelen ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne gitmesine müsaade edilmeyip, girişi iptal edilen bilim adamının, uçağa bindirilip geri gönderilmesinin asla kabul edilemeyeceğini belirtti.
Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre yaptığı yazılı açıklamada, Rum zihniyetinin hiç değişmediğini, değişmeyeceğinin de baki olduğunu söyleyerek, uluslararası bir organizasyon olan “Fizik Günleri” etkinliğine katılımı bile engelleyen Rum yönetiminin daha önceleri de 23 Nisan etkinliklerine katılmak için gelen çocukları, yılbaşında turizm amaçlı Larnaka’ya gelip KKTC’ye geçmek isteyenleri geri çevirdiğini anımsatarak, “Rumlar ile ortaklık, Federasyon, Birleşik Kıbrıs hayali mümkün değildir” ifadelerini kullandı.
Töre açıklamasına şöyle devam etti;
“Yeşil Hat Tüzüğü’ne rağmen tabiatın doğal ürünü olan ayrelliye bile el koyup, ceza kesen Rum Yönetimi ile ortak bir geleceği nasıl konuşacağız? Ucu kapalı sonuç odaklı diye ifade edilen müzakere sürecinde Rum fanatizminin hedeflerini belliyken bunun mümkün olmadığını da bilmemiz gerekir.
50 yıldır sürdürülen müzakerelerde konuşulmayan hiçbir konu kalmamıştır. Artık karar verelim. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sahip çıkma zamanı gelmiştir. İki toplumlu geziler, futbol maçları, kültürel etkinlikler ile iki toplumlu korolarla, şarkılarla kendi kendimizi aldatmayalım. Devletimize egemenliğimize, ulusal kimliğimize sahip çıkalım!”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.