DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20845400,79%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Rum zihniyeti değişmedi”

“Rum zihniyeti değişmedi”

ABONE OL
20 Eylül 2017 05:21
“Rum zihniyeti değişmedi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Akıncı;“Rum zihniyeti değişmedi”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yeni Adli Yılın açılış töreninde yaptığı konuşmada Kıbrıs konusuna da değindi.
Akıncı, bu konuda şu değerlendirmelerde bulundu:
“BM Genel Sekreteri Gutteres ile yapacağımız görüşmede Kıbrıs’ın geleceğine ilişkin düşüncelerimizi kendisiyle paylaşacağız. Bunun yanında başka temaslarımız da olacak. Kıbrıs Türk Toplumu adına iki yılı aşkın süre çözüm için tüm çabamızı ortaya koyduk. Çözüm çabalarının sonuçsuz kalmış olmasının nedeni biz değiliz. Bundan dolayıdır ki Rum tarafında ciddi bir zihniyet dönüşümüne ihtiyaç vardır diye sürekli vurgu yapmaktayım.”
“ZAMANI GELDİ”
“Aynı zihniyetle ve benzer süreçlerle, yine benzer sonuçlara varılacağı da ortadadır” diyen ve “Bu nedenle farklı yaklaşımların düşünülmesinin zamanı gelmiştir” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, şöyle devam etti:
“Crans Montana’da BM Genel Sekreteri Gutteres’in ortaya koyduğu çerçeveyi Rum tarafının işine geldiği gibi yorumlamakta ve en başta kendi toplumunu yanıltmakta olduğunu üzüntü ile izliyoruz. Genel Sekreterle bunları da konuşma fırsatımız olacaktır. Ama en önemlisi objektif ve gerçekleri yansıtan bir rapor beklentimizi de kendisine ileteceğiz. Bundan sonrası için Rum tarafının içinde bulunduğu seçim dönemi, kendileri bakımından önemli bir değerlendirme fırsatı sunmaktadır. Bizimle eşitlik içinde bir paylaşmayı içlerine sindiremiyorlarsa, bu adada nasıl bir ilişki istiyorlar? Buna da artık bir karar vermelidirler.”
“VAR OLMAK ZORUNDAYIZ”
“Her durumda bu topraklarda barış ve huzur içinde birlikte var olmak zorundayız” diyen Akıncı, “Coğrafyayı değiştiremeyiz. Kıbrıs Türk halkı, Rum üniter devletinin azınlığı olmak niyetinde değildir. Bunun yanında Türkiye’nin 82. vilayeti olmak gibi bir arzusu da yoktur. O halde, geriye sadece iki seçenek kalıyor; Eşitlik, güvenlik ve özgürlük içinde birbirine tahakküm etmeden tek çatı altında paylaşıma dayalı bir yapı; ya da yan yana iki ayrı çatı altında yaşayabilmenin koşullarının yaratılması ve yasallaştırılması. Her iki şıkta da kuşkusuz uzlaşmak gerekecektir” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.