DOLAR 32,6074 0.38%
EURO 34,7479 -0.03%
ALTIN 2.497,400,54
BITCOIN 20196851,25%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum’dan Akıncı’ya övgüler

Rum’dan Akıncı’ya övgüler

ABONE OL
19 Ağustos 2019 09:09
Rum’dan Akıncı’ya övgüler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Prodromu: Akıncı’nın tutumunda, iyimserliğe yol açan olumlu bir değişiklik gözlemleniyor. Türkiye’nin nasıl bir tutum izleyeceği ve çözüm çabalarının ilerlemesi konusunda nasıl bir tutum takınacağı ise kilit rolünde.
Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, Alithia gazetesinde yer alan söyleşisinde özetle, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın tutumunda olumlu yönde bir değişiklikten bahsetti.
Prodromu, Akıncı’nın tutumunda, iyimserliğe yol açan olumlu bir değişiklik gözlemlendiğini belirterek, Türkiye’nin nasıl bir tutum izleyeceği ve çözüm çabalarının ilerlemesi konusunda nasıl bir tutum takınacağının ise kilit rolünde olduğunu kaydetti.
Liderlerin 9 Ağustos tarihli görüşmesinde varılan sonuçlara değinen Prodromu, Kıbrıs Rum tarafının “referans şartlarına” ilişkin görüşünü yineledi.
Prodromu, Guterres’in “referans şartlarında uzlaşıya varılmasını talep etmekte olduğunu” öne sürerek, “Yani müdahil tarafların nasıl ve neyi müzakere edeceklerinin bağlayıcı şekilde uzlaşılmış olmasını istiyor” şeklinde konuştu.
Söyleşisinin devamında Fileleftheros gazetesinde dile getirdiği unsurları yineleyen Prodromu, doğal gaz konusunda ise Nikos Rolandis’in “moratoryum” önerisine değindi.
Prodromu, Rolandis’in önerisinin, Türkiye’nin, Kıbrıs Rum tarafının uluslararası hukuk temelinde diğer devletlerle yaptığı anlaşmaları ortadan kaldırmasına ve bunlardan kuşku duyulmasına yol açacak bir diyaloga girme anlamına geleceğinden, kabul edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.