DOLAR 32,5089 0.16%
EURO 34,5944 0.11%
ALTIN 2.492,790,28
BITCOIN 20743930,89%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum’dan çirkin oyun

Rum’dan çirkin oyun

ABONE OL
03 Kasım 2017 12:13
Rum’dan çirkin oyun
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunan cuntası ile EOKA-B’nin öncülüğünde gerçekleşen 15 Temmuz 1974 darbesinde öldürülen 30’a yakın  Makarios yanlılarının toplu şekilde gömüldüğü  Atalasa Akıl Hastanesi’nin bahçesinde  kayıp kazıları  başladı.  Rum Yönetimi,  Türkiye’yi suçlamak için bu Rumların  Türk uçakları  tarafından yapılan bombardımanda  öldüğünü ileri sürüyor

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Atalasa Akıl Hastanesi’ndeki kayıp kazılarının  başlaması haberine geniş bir şekilde yer verdiler.

Haberi “28 Kıbrıslı Rum  Atalasa Hastanesi’ndeki Toplu Mezarda Aranıyor” başlıklarıyla veren Fileleftheros gazetesi, 20 Temmuz 1974’te, Türkler tarafından bombalandığı iddia edilen Atalasa’daki Akıl Hastanesi’nin bahçesinde gömülü olanların tespit edilmesi için, 43 yıl sonra, kazı çalışmalarına başlandığını yazdı.

O dönemin koşulları nedeniyle bombalama sırasında ölenlerin, orada, hatta bombaların neden olduğu kratere gömülmesine karar verildiğini yazan gazete, böylelikle toplu bir mezarın yaratılmış olduğunu  belirtti.

Bu noktada, 28’i Kıbrıslı Rum’un  gömülü olduğuna inanıldığını, bunlar arasında 7 kadının bulunduğunu belirten gazete, 20 Temmuz 1974’te, biri asker diğeri hemşire olan iki kişinin daha hayatını kaybettiğini ancak bunların, ailelerine teslim edilerek defnedildiğini yazdı.

Gazete bu iki kişinin neden ailelerine teslim edildiğini diğer ölen hastaların ise toplu mezara gömüldüğü sorusuna karşılık olarak belki de, “o dönemdeki toplumsal koşulların olayla alakalı olmadığı” yanıtını verdi.

Kazı çalışmalarının dün başladığı noktada, kemik kalıntılarının bulunduğunun ilk baştaki araştırma kazılarında ortaya çıktığını anımsatan gazete dün ise, 4 haftaya kadar sürmesi mümkün olan sürecin başladığını, kemik kalıntılarının ise iyi durumda olduğunu belirtti.

FOTİU

Habere göre Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu,  kazı çalışmalarının başladığı noktayı ziyaret etti ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fotiu, kazının zor olduğunu, bu alanda yapılan araştırma  kazılarının ardından, uzmanların, bölgede asbest tespit edilmesi nedeniyle tüm gerekli tedbirleri alarak, hazır olduğunu ifade etti.

Fotiu, kazıların, gömülü olanların yakınlarına yönelik ahlaki yükümlülük olduğunu, bununla birlikte (kazıları için) 43 yıl geç kalınmasının da utanç olduğunu, bu kazı çalışmalarının çok önceden yapılması gerektiğine dikkati çekti.

Alithia gazetesine göre, bölgedeki ilk değerlendirmede, kemik kalıntıları başka yere taşınan ve gömülen  bir hemşire ve bir askerin de bulunduğu 33 kişinin gömülü olduğunun belirtilmesine ilişkin bir soru üzerine Fotiu, bu kazıdan, kişi sayısının otuzdan fazla çıkıp çıkmayacağını bilmediğini, bunun kazı süreci çerçevesinde ortaya çıkacağını söyledi.

Söz konusu iki kişinin ise taşınıp başka yere gömüldüğünü ifade eden Fotiu, diğer insanları orada bırakmalarından dolayı bunun da kendilerini utandırması gerektiğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Rastrear Celular

    Agora, a tecnologia de posicionamento tem sido amplamente utilizada. Muitos carros e telefones celulares têm funções de posicionamento e também existem muitos aplicativos de posicionamento. Quando seu telefone for perdido, você pode usar essas ferramentas para iniciar rapidamente as solicitações de rastreamento de localização. Entenda como localizar a localização do telefone, como localizar o telefone depois que ele for perdido?

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.