DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20909011,07%
Lefkoşa
°

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum’dan Kıbrıs Türklerine çağrı;  “Türkiye’yi protesto edin”

Rum’dan Kıbrıs Türklerine çağrı; “Türkiye’yi protesto edin”

ABONE OL
19 Şubat 2018 12:47
Rum’dan Kıbrıs Türklerine çağrı;  “Türkiye’yi protesto edin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mavroyannis: Türkiye Kıbrıs’ın deniz bölgelerinde yayılmacılık emelleri güdüyor. Türkiye’nin Kıbrıslı Türklerin çıkarlarını koruduğu argümanı temelsizdir. Türkiye’yi ilk protesto etmesi gereken de Kıbrıslı Türklerdir
Fileleftheros gazetesinin haberine göre Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis ise Türkiye’nin, “Ege’de ve “Kıbrıs’ın deniz bölgelerinde yayılmacılık emelleri güttüğünü” iddia etti. Faaliyetlerinin, Türkiye’nin “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin varlığı ve egemenliğine itiraz ettiğini ve aynı şeyi yapmaya devam edebileceğini gösterdiğini” de öne sürdü.
Türkiye’nin, eylemleriyle Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs’taki çıkarlarını koruduğu argümanının temelsiz olduğunu savunan Mavroyannis, doğal kaynakların federasyon çerçevesinde yönetilmesini belirleyen Talat-Hristofyas yakınlaşmasının son müzakerelerde teyit edildiğini söyledi.
Andreas Mavroyannis “egemenlik haklarımızı kullanmayı müzakereler çerçevesinde görüşemeyiz. Türkiye’nin yaptığı çok ileri gidiyor ve iki toplumun müzakereleri çerçevesinde çözülemez” ifadesini kullandı.
“Türkiye’nin tezlerine katıldığı için Kıbrıs Türk toplumunun ifşa olduğunu” savunan Mavroyannis “ciddi hiç kimsenin, Türkiye’nin Kıbrıs’taki eylemlerinin Deniz Hukuku Sözleşmesi ile uyumlu olduğunu söyleyemeyeceğini, Türkiye’yi ilk protesto etmesi gerekenlerin de Kıbrıslı Türkler olduğunu” iddia etti.
Alithia “Müzakereci Andreas Mavroyannis’ten Şaşırtan Açıklama… Çözüm Olabilir Mi Düşünelim” başlıklı haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in MEB’deki durum normale döner dönmez müzakerelerin yeniden başlaması için inisiyatif alma tezini ortaya koyduğu bir dönemde Rum Müzakereci Mavroyannis’in “çözüm arayışının nafile olduğuna” dair şaşırtan bir açıklama yaptığına işaret etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.