DOLAR 32,5082 -0.1%
EURO 34,9414 0.26%
ALTIN 2.431,560,36
BITCOIN 2071912-3,22%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum’dan mermer soruşturması

Rum’dan mermer soruşturması

ABONE OL
06 Ekim 2017 09:35
Rum’dan mermer soruşturması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Yönetimi, KKTC turizmi ile ekonomisini çökertmek için her türlü girişinde bulunurken, şimdi de KKTC’den  Güney Kıbrıs’a gönderilen mermerlere karşı savaş açtı

Rum Savunma Bakanlığı Yunan Askeri Mezarlığı’nda KKTC’den alındığı iddia edilen mermerlerin kullanılması konusunda soruşturma başlatırken, Rum siyasi partileri de açıklamalarda bulundu

EDEK Başkanı Sizopulos, Vatandaşlar İttifakı Başkanı Lillikas, Rum Dayanışma , Dayanışma Hareketi ve ELAM , KKTC’den mermer satın alınmasına çok sert tepki gösterirken, sorıımlluların cezalandırılması talep edildi

Rum Savunma Bakanlığı’nın Yunan Askeri Mezarlığı’nda KKTC’den alındığı iddia edilen mermerlerin kullanılması konusunda araştırma başlattığı bildirildi.
Rum Savunma Bakanı HristoforosFokaidis, Simerini gazetesinde çıkan haber üzerine yaptığı açıklamada, olayın 2009 yılında geçtiğinin belirtti.
Fileleftheros’taki habere göre, Savunma Bakanlığı’nda kimlerin, ne derece konuyla ilgili bilgisini olduğunun öğrenilmesi için araştırma yapılması talimatı verdiğini ifade eden Fokaidis, elde edilecek sonuçlara göre sorumlulukların olup olmadığının ortaya çıkacağını söyledi.
Bahse konu ihalenin Savunma Bakanlığı tarafından açıldığını belirten Fokaidis, askeri kampta da KKTC’den alınan malzemelerin kullanılıp kullanılmadığını bilmediğini ifade etti.
Haberde, konunun Rum Meclisi Savunma Komitesi’nde de görüşüleceği belirtildi.
Öte yandan Rum siyasi partiler yaptıkları açıklamalarda konuya ilişkin tepkilerini dile getirdi.
EDEK Başkanı MarinosSizopulos, ekonomik boyutundan bağımsız olarak, meselenin siyasi ve etik boyutunun önemine işaret etti.
Vatandaşlar İttifakı Başkanı YorgosLillikas konuyla ilgili izahat isterken, Dayanışma Hareketi bahse konu malzemelerin standart dışı olduğunu, ayrıca çevrenin korunması ve malzemeleri üreten fabrikanın atmosfere kirli hava yayması konusunda AB tüzüklerine uyulmadığını iddia etti.
ELAM ise söz konusu durumu kınadı, sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.