DOLAR 32,4799 -0.21%
EURO 34,9940 0.37%
ALTIN 2.438,980,66
BITCOIN 20967470,03%
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rumlar ateş püskürüyor!

Rumlar ateş püskürüyor!

ABONE OL
11 Eylül 2019 11:07
Rumlar ateş püskürüyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun KKTC ziyareti, temasları ve yaptığı açıklamalar Rum basınında geniş yer bulurken, Rum hükümet yetkilileri ve siyasi partileri de Çavuşoğlu’nun açıklamalarına tepki göstermeye devam ediyor.
Fileleftheros gazetesi “Her Şeyi Kendilerine İstiyorlar – Çavuşoğlu ve Akıncı Siyasi Eşitliği ve Doğal Gazı Öne Çıkardılar – Çavuşoğlu’na BM ve AB’ye Girişimlerle Yanıt” başlıkları altında verdiği haberinde, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun KKTC’ye gerçekleştirdiği ziyareti, Gazimağusa’da konsolosluk açılacağını açıklaması, kapalı bölge Maraş’ı ziyareti ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla yaptığı görüşmeye ayrıntılarıyla yer verdi.
RUM SÖZCÜ
Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu da açıklamalarında Çavuşoğlu’nun ziyaretini sert bir dille eleştirdi.
Habere göre Prodromu açıklamasında özetle, Çavuşoğlu’nun KKTC ziyareti ve bu sırada gerçekleştirdiği eylemlerle yaptığı açıklamaların Kıbrıs sorununda yaşanan durağanlığın sorumlusunun Türkiye olduğunun bir diğer kanıtı olduğu iddiasında bulundu.
Çavuşoğlu’nun ziyaretinin “ortamı sabote etmeyi ve BM Genel Sekreteri’nin çabalarını engellemeyi hedefleyen kışkırtıcı bir eylem” olarak nitelendiren Prodromu, Çavuşoğlu’nun Anastasiadis’e yönelik sözlerinin ise Türkiye’nin kendini ortaya çıkarmasından başka bir şey olmadığını savundu.
RUM SİYASİ PARTİLERİ
Gazete haberinin devamında, Çavuşoğlu’nun KKTC ziyareti sırasında yaptığı açıklamaların Rum siyasi partilerinin tümü tarafından sert bir şekilde kınandığını yazdı.
Gazete, Rum siyasi partilerin, özellikle Çavuşoğlu’nun Gazimağusa’da başkonsolosluk açılacağı, doğal gaz ve Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’indeki eylemleri konularında yaptığı açıklamaları sert bir dille kınadıklarını belirtti.
DİSİ Başkanı Averof Neofitu, Anastasiadis’e yönelik tam desteğini vurguladığı açıklamasında, Çavuşoğlu’nun açıklamasının kabul edilemez olmasının yanı sıra Türkiye’nin niyetlerini açıkça ortaya koyar nitelikte olduğu iddiasında bulundu.
AKEL, Çavuşoğlu’nun açıkladığı üzere, Gazimağusa’da başkonsolosluk açılmasının yeni bir kışkırtma ve yasadışılık eylemi olduğu iddiasında bulunarak bu eylemin müzakerelerin yeniden başlaması çabalarını baltaladığını savundu.
DİKO’nun açıklamasında, Türk uzlaşmazlığının zirve noktasına ulaştığı ve bunun ciddi bir karşılığı gerektirdiğini belirterek “son yıllarda yürütülen başarısız politikaların bir başarısızlıktan diğerine gidilmesine yol açtığı” değerlendirmesinde bulundu.
EDEK, Dayanışma Hareketi, Çevreciler, Vatandaşlar İttifakı ve ELAM da yaptıkları açıklamalarda Çavuşoğlu’nun ziyareti ve açıklamalarını kabul edilemez şeklinde nitelendirerek sert bir biçimde kınadılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.