DOLAR 32,5540 0.02%
EURO 35,0654 0.57%
ALTIN 2.426,740,16
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rumlar eylem yaptı;   Köylerimize geri döneceğiz

Rumlar eylem yaptı; Köylerimize geri döneceğiz

ABONE OL
28 Ağustos 2018 10:32
Rumlar eylem yaptı;   Köylerimize geri döneceğiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce ve Güvercinlik kökenli Rumların düzenlediği yürüyüş etkinliklerinde “geri dönüş” için dualar edildi. Etkinliklerin ardından BM’ye de muhtıra verildi
.
“Ahna” (Düzce) ve “Aheritu” (Güvercinlik) kökenli Rumların, önceki gün iki ayrı “anti-işgal” eylemi düzenlediği belirtildi.
Politis gazetesi, “Ahna” kökenli Rumların önceki sabahki “anti-işgal” yürüyüşünün, “Dasaki Ahnas” mezarlığı ile “Larnaka-Mağusa” yolunun kesiştiği noktada başladığını yazarken, Ay. Marina kilisesinin karşısındaki alanda gerçekleştirilen etkinlikte, köye geri dönüş için dualar edildiğini kaydetti. Gazete, etkinliğin ardından BM’ye muhtıra verildiğini de ifade etti.
Fileleftheros gazetesi ise haberinde, “Aheritu” kökenli Rumların, önceki gün “Agios Georgios Vrisullon” semtinde yaptıkları etkinlikte, hayatını kaybedenleri ve kayıpları anarak, köylerine geri dönme isteklerini vurguladıklarını belirtti.
Gazete, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in bu etkinlikte konuşmacı olduğunu da ekledi.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Ali şahin

    Kıbrıs türkü tek yürek olduğu sürece zor dönerler

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.